Pirotehniștii de la ISU Neamț, solicitați în două misiuni de asanare

0

Joi, 20.09.2018, la ora 09:34, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în pădurea Arinosu din localitatea Ion Creangă a fost descoperită muniție neexplodată. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat două proiectile perforante trasoare cal. 47 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat în vârstă de 50 de ani, în timp ce efectua lucrări de exploatare a masei lemnoase.
Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Tot ieri,  jumătate de ora  mai târziu, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Doljeşti, sat Buruieneşti a fost descoperită muniție neexplodată. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat două lovituri acuplate de artilerie cal. 57 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat în vârstă de 19 de ani, în timp ce efectua săpături în cariera de pământ de pe raza satului Buruieneşti.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 200 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

  • Articol documentat cu sprijinul ISu Neamț
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate