Pilda cu baba și musafirii nepoftiți, o lecție despre umanitate și iubire necondiționată

1

Suntem peste 7 miliarde de persoane pe planetă, de vârste diferite, de rase diferite, de religii diferite, de culturi și stiluri de viață diferite. Dincolo de aceste diferențe, suntem cu toții oameni, adică avem capacitatea de a discerne între bine și rău și de a face voit bine sau rău.

Creștinismul și alte religii promovează „facerea de bine”, însă binele este un concept care transcende religia și ține de calitatea și voința umană, de moralitate și etică. Prin urmare, depășind forma creștină a pildei de mai jos, fondul poveștii este excepțional.

Morala este de a face bine necondiționat, de a oferi iubire și ajutor în mod necondiționat, deoarece oricine dintre noi, fie că suntem regi sau oameni defavorizați social, are nevoie în egală măsură de sprijinul comunității. Dacă nu putem sta la aceeași masă cu oameni sub nivelul nostru, poate că nu merităm nici să stăm la masă cu oameni superiori nouă. Să nu uităm de unde am plecat și dacă putem oferi un sprijin, să o facem. Mai devreme sau mai târziu, binele făcut se întoarce sub forme nebănuite.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Lolita spune

    A mentionat popa bine: parlamentari si boieri cu figura larga !!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate