Pietrenii, disperați că nu găsesc unele medicamente

0

Din ce în ce mai mulți bolnavi cronici se plâng că nu mai găsesc în farmacii medicamentele de care depinde viața lor. Am investigat această problemă și vă putem spune ce se întâmplă și de unde provine această criză de medicamente.

Statul român, în inteligența lui și cu tot felul de incompetenți puși politic pe funcții, a stabilit niște prețuri fixe la care să se vândă unele medicamente în farmaciile din România. Din păcate, prețurile stabilite de incompetenții de la guvern sunt foarte apropiate de prețurile de producție a medicamentelor respective și producătorii nu mai livrează în România un medicament pe care îl fac cu 1 euro ca să se vândă cu 1 euro și îl dă în alte țări din Europa unde se vinde cu 2 euro. Astfel, pe piața din România, unele medicamente ajung în cantități foarte mici. Unii producători români refuză să mai facă unele medicamente, deoarece prețul de fabricație este uneori peste prețul impus de guvern la vânzare și ar da faliment dacă ar produce acele medicamente. Uite așa o serie de medicamente nu se mai găsesc în cantități suficiente în farmacii și nici farmaciștilor nu le este permis să le aducă cu 2-3 lei mai scumpe.

O mizerie marca statul român. Oamenii care nu mai găsesc medicamentul lor de 10 lei în farmacie sunt nevoiți să meargă la medic să ceară un alt tip de medicament care de cele mai multe ori poate fi și de 10 ori mai scump. Astfel, statul român pierde compensând medicamente mai scumpe pentru bolnavii cronici, dar se îmbogățesc cei care se ocupă cu importul. Ați înțeles ideea, da?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate