Pietreanul Cătălin Brahonschi, finalist în competiția pentru Trofeul „Oamenii Timpului”

1

Pe platforma online www.oameniitimpului.ro, nemțenii pot nominaliza personalităţile care au contribuit în ultimul an la dezvoltarea culturală şi socială a spaţiului public, pe zece domenii: Literatură, Arte, Educaţie şi cercetare, Societate civilă, Diplomaţie publică, Memorie şi istorie.218640_162708560457289_2692475_o

La categoria Educație și cercetare se distinge și un pietrean, Cătălin Brahonschi, datorită responsabilizării și implicării tinerilor în viața cultural-artistică a comunității, prin intermediul Asociației „Tinerii de azi, generația de mâine” (TAGMA).

Cătălin Brahonschi (n. 1977), cântăreț, dirijor, este inițiatorul și președintele Asociației „Tinerii de azi, generația de mâine” (TAGMA) din Piatra-Neamț, organizație non-guvernamentală care derulează proiecte culturale, educative și caritabile, implicând în jur de 150 de tineri voluntari din comunitatea locală. Proiectele derulate au vizat înființarea unor trupe de teatru și film pentru amatori, trupe de pop, rock și folk, care performează pe scenele din oraș, dar și din țară, precum și realizarea unor spectacole de teatru și a unor filme, de asemenea prezentate publicului local și în cadrul festivalurilor de profil din țară. TAGMA organizează dezbateri teologice, tabere, ateliere de creație, proiecții de film, serate muzicale, o școală de vară ce are în program serii de cursuri (muzică psaltică, pictură, teatru și film, folclor, canto, chitară, percuție, atelier handmade), antrenându-și membrii în activitate constantă și diversificată, punându-le în valoare talentele. În 2016, TAGMA a realizat lungmetrajul Capcana (regie și scenariu C. Brahonschi), piesele de teatru Soacra cu trei nurori (regie C. Brahonschi) și Urzeala Prințeselor (regie și scenariu C. Brahonschi).

Nominalizarea pentru categoria Educație și cercetare este susținută de crearea contextelor favorabile implicării tinerilor în viața cultural-artistică a comunității, prin proiectele desfășurate de asociația TAGMA. De asemenea, prin activitățile și evenimentele ce au loc la inițiativa sa, tinerii au ocazia de a exersa și înțelege importanța voluntariatului pentru dezvoltarea personală și profesională, iar responsabilizarea este o temă centrală în numeroase activități ale asociației, contribuind la o mobilizare generală a tinerilor pentru rezolvarea unor probleme sociale și întrajutorarea persoanelor defavorizate.

Persoanele nominalizate vor putea fi votate în perioada 10 noiembrie – 5 decembrie. Din rândul acestora vor fi aleşi câştigătorii, care vor fi premiaţi pe 17 decembrie, în cadrul Galei Oamenii Timpului, care va avea loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”din Iaşi și va fi transmisă în direct de Realitatea TV.

Așadar, nemțenii care vor să îl susțină pe Cătălin Brahonschi o pot face aici

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Bulai Daniel spune

    Il sustin necondiționat pe Cătălin este un om deosebit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate