Piatra Neamt pe YouTube

0

YouTube este un site unde utilizatorii pot incarca si vizualiza videoclipuri . Aparut in februarie 2005, acest portal a reusit sa bata record dupa record si sa surclaseze ca numar de vizualizari pe unitate video mai toate televiziunile din lume . Pentru a va da seama de anvergura la care se desfasoara activitatea YouTube va putem spune ca in fiecare minut se adauga peste 20 de ore de continut video , costurile necesare transmisiei de date ( abonamentul de internet ) este de aproape 2 milioane de euro pe zi , iar rata de clipuri vizualizate zilnic pe acest site depaseste 5 miliarde .
In acest univers video sunt prezente mai toate entitatile media din lume si implicit cele din Neamt, iar pe langa profesionistii in imagine, in concurenta pentru audienta poate intra oricine , de fapt acesta a si fost scopul acestui site, sa promoveze clipurile oricui .
Diferenta intre televiziunea clasica si YouTube consta in viralitatea filmarilor . Mai precis , daca un clip starneste interesul privitorului, acesta il va recomanda si prietenilor si acestia mai departe, iar daca filmarea este geniala si prinde la public pot fi batute ca audienta televiziuni de prestigiu national .
In randul televiziunilor din Neamt, lider de piata pe vizualizari este un clip cu un interviu transmis de TVM care a adunat peste 92.000 vizualizari, un numar de privitori imposibil de obtinut in televiziunile locale chiar daca ar transmite toate simultan la ore de maxima audienta acelasi lucru . Departe in clasament urmeaza Est TV ce detine un canal personalizat de YouTube dar nu se remarca nici un clip cu mai mult de 2000 vizualizari . Celelalte televiziuni nu au cu ce sa intre in top, iar separat de profesionistii media in video va putem spune ca propriul nostru record este legat de  un clip filmat de ziarpiatraneamt.ro care a depasit 110.000 de vizualizari .
Cand trecem in piata libera de realizari video lider detasat il gasim pe omul cu cea mai mare notorietate din Neamt care a spulberat orice recorduri in materie de productie video din Neamt insumand peste 2 milioane de vizualizari iar pana ce va fi detronat va mai curge multa apa pe Bistrita . Restul clipurilor ce se fac remarcate ca numar de vizitatori si continut sunt in general prezentari ale orasului Piatra Neamt .
Modul ce ordonare a clipurilor video in YouTube are in spate un algoritm complex si secret care expune clipurile in functie de relevanta lor fata de cuvintele cheie folosite in cautare . Din pacate pentru Piatra Neamt , YouTube considera ca pe cautarea „Piatra Neamt” cel mai relevant material video este un clip facut de ziarpiatraneamt.ro si spun din pacate deoarece clipul reprezinta un interviu cu niste minori care talhareau batrani in Piatra Neamt .

Din statisticile nationale , raportate la numarul de abonati nemteni la internet se apreciaza ca zilnic din zona Neamt sunt vizionate peste 1 milion de clipuri .Statistica este imbucuratoare daca o privim din punctul de vedere al diseminarii informatiei in varianta video, dar daca privim din punctul de vedere al televiziunilor zonale observam o concurenta ucigatoare la care este imposibil de facut fata cu mijloacele clasice specifice unui post tv local . Din acest motiv se poate vedea cu ochiul liber o alterare economica a situatiei televiziunilor locale din toata Romania , televiziuni ce in anii de inceput ai YouTube 2005-2008 se descurcau chiar bine, dar de cand a aparut aceasta piata libera de productii video, situatia a devenit de-a dreptul dramatica, iar estimarile sunt de-a dreptul sumbre , piata de televizoare fiind invadata de noile modele Smart TV care includ acces la internet .
In realitate ,aceasta mutare inevitabila in spatiul virtual va insemna o indobitocire a celui care vizioneaza, deoarece romanul inca nu stie sa trieze corect informatiile vizuale si le va accesa cu precadere pe cele tip can-can, eliminand usor-usor orice informatie video cu caracter educativ ce va deveni o picatura de lumina intr-un ocean de nebunie vizuala .

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate