Piatra-Neamţ, în topul proiectelor „Şcoala Altfel” premiate de Ministerul Educaţiei Naţionale

0

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat cele mai bune 10 proiecte ale competiţiei „O activitate de succes în Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat miercuri, 11 iunie, primele 10 şcoli care au câştigat cea de-a treia competiţie dedicată activităţilor extraşcolare „O activitate de succes în Săptămâna altfel: Şă ştii mai multe, să fii mai bun!”. Distincţia a fost înmânată de ministru elevilor participanţi în proiecte.

sc altfel 2Competiţia a presupus realizarea de proiecte bazate pe activităţile organizate în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Acestea au fost structurate pe zece domenii educaţionale: cultural, artistic, tehnic, ştiinţific, sportiv, educaţie pentru cetăţenie democratică şi promovarea valorilor umanitare, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, abilităţi de viaţă, consiliere şi orientare.

În baza punctajului obţinut (format din 70% – nota evaluării şi 30% – numărul de voturi acumulate), au fost declarate câştigătoare următoarele activităţi/proiecte:

1. Domeniul cultural – Păpuşa buzieşeană – Atelier de creaţie pentru elevi de la Liceul Teoretic Buziaş (judeţul Timiş). Activitatea s-a remarcat prin accentuarea şi stimularea creativităţii elevilor, pornind de la tradiţiile populare şi de la colaborarea dintre copii şi bunici. Libertatea de creaţie a fost evidentă în cadrul expoziţiei de păpuşi îmbrăcate în costumele populare realizate în cadrul Atelierului de cusături.

2. Domeniul artistic – Festivalul naţional de teatru şcolar Zâmbet de copil de la Şcoala nr. 2 „Diaconu Coresi” din Braşov (județul Braşov). Punctajul obţinut a evidenţiat complexitatea proiectului, care a reunit o secţiune de interpretare creativă şi una de IT, destinată realizării grafice a materialelor festivalului.

3. Domeniul tehnic – Împreună facem Şcoala Altfel!, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, Fălticeni (judeţul Suceava). Proiectul s-a remarcat prin modalitatea de susţinere a lucrărilor pe teme de sănătate, artă şi cultură, ştiinţele Pământului şi ecologie, istorie şi geografie, ştiinţe aplicate sub forma unor conferinţe virtuale, organizate prin sistemul WebExMeetings şi gestionat, la nivel local, de coordonatorul proiectului.

4. Domeniul ştiinţific – Ad sidera/Să privim stelele de aproape al Colegiului Naţional „Constantin Diaconovici Loga” (județul Timiș). Proiectul s-a evidenţiat prin produsul final, un minisatelit de tip CanSat, asamblat şi făcut funcţional de un grup de elevi pasionaţi de ştiinţă.

5. Domeniul sportiv – Cuza Open – Turneu județean de tenis al Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Suceava (judeţul Suceava). Turneul s-a remarcat prin anvergura şi numărul mare de participanţi, dar mai ales prin seriozitatea şi implicarea elevilor în organizarea tuturor etapelor.

6. Domeniul cetăţenie democratică şi responsabilitate socială – Să ne cunoaştem România … de dincolo al Colegiului Naţional „Avram Iancu” din Brad (judeţul Hunedoara). S-a remarcat interesul elevilor pentru cunoaşterea situaţiei cetăţenilor români din Gyula, Ungaria, cunoaşterea instituţiilor româneşti din Gyula şi rolul lor în formarea democraţiei cetăţeneşti şi a conştiinţei naţionale, familiarizarea cu maniera în care limba română este utilizată în şcoala românească din Ungaria, dar și încheierea unor relații parteneriale cu școli din acea zonă.

7. Domeniul educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos – Sport contra droguri de la Şcoala Gimnazială nr. 5, Piatra Neamţ (județul Neamţ). Activităţile au conturat o adevărată campanie de acţiune împotriva drogurilor, elevii fiind cei care şi-au antrenat şi părinţii în transmiterea mesajului „Drogurile afectează sănătatea”.

8. Domeniul educaţie ecologică şi protecţia mediului – Voluntar în grădina lui Hogaş al Şcolii „Elena Cuza” din Piatra Neamţ (judeţul Neamţ). În cadrul unei vizite la Casa Memorială a scriitorului Calistrat Hogaş, elevii au organizat un atelier de creaţie plastică, finalizat cu o expoziţie a lucrărilor lor şi cu planuri pentru viitoarea etapă de „grădinărit”.

9. Domeniul abilităţi de viaţă – Ajută-te pe tine, ajută-i pe ceilalţi de la Şcoala Gimnazială „Nicu Albu” din Piatra Neamţ (judeţul Neamţ). Proiectul s-a remarcat prin complexitatea dimensiunii practice în cadrul căreia au fost organizate mai multe ateliere, printre care: acordarea primului ajutor, transformarea naturii într-un prieten în situaţii-limită, folosirea resurselor aflate la îndemână pentru a aprinde focul, pentru a construi un adăpost, pentru a procura apă și hrană și pentru a supraviețui în condiții extreme.

10. Domeniul consiliere şi orientare – Arena leilor de la Şcoala Naţională de Gaz din Mediaş (judeţul Sibiu). Proiectul s-a evidenţiat prin potenţialul creativ al elevilor care au înfiinţat un număr de 70 de firme, expunându-şi ideile de afaceri. Spiritul antreprenorial s-a remarcat în atragerea partenerilor – agenţi economici care au premiat cele mai bune 18 iniţiative.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate