Piatra-Neamț: Stație smart de zeci de mii de euro, distrusă în urma unui accident

2
FOTO: FACEBOOK

Stația smart de zeci de mii de euro montată pe b-dul General Nicolae Dăscălescu din Piatra-Neamț nu a avut viață lungă. Imagini cu stația distrusă au fost publicate astăzi pe rețelele de socializare de un utilizator.

Cauza distrugerii, potrivit IPJ Neamț, este un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Reparația se va face pe asigurarea persoanei vinovate de producerea accidentului.

Primăria spune că 80 de astfel de stații de autobuz vor fi instalate în oraș până în vara anului 2022.

O astfel de stație costă 31.000 euro. Restul cheltuielilor din proiect acoperă costuri pentru echiparea centrului de comandă, relocarea și protecția rețelelor de utilități, realizarea branșamentelor electrice, cheltuieli privind proiectarea, consultanța și asistența tehnică. Toate cele 80 de stații ce se vor monta până la finalul anului viitor vor fi dotate cu echipamente moderne și cu panouri fotovoltaice pentru susținerea sistemului de iluminat. Noile stații de așteptare vor fi echipate cu WiFi, ecrane tactile multimedia, porturi USB pentru încărcarea smartphone-urilor, camere inteligente ce permit analiza video și monitorizarea traficului, senzori de mediu.”, a declarat în octombrie primarul Andrei Carabelea.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Joker spune

    Străzile sunt rupte in oraș si lui ăsta ii arde de stații smart,este rupt de realitate si inteligență!

  2. Joker spune

    Las că le dărâmă rușii in ianuarie pe toate 😄😄😄

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate