Piatra-Neamț: „Pentru un pumn de like-uri”, se asfaltează pe banii noștri ca să se spargă drumul tot pe banii noștri

0

După cum am scris aici – click, Primăria Piatra-Neamț a anunțat că va pune în practică un proiect (click aici pentru proiect) foarte îndrăzneț de reparații capitale pentru mai multe străzi din oraș.

Astfel, ni se spune că „În această perioadă intră în execuție străzile Ion Sergentu și Aleea Brazilor, în zona Pârâul Țiganului. În a doua etapă vor fi modernizate străzile Izvor, Izvoraș și Schitului pentru care urmează procedura de
achiziție publică pentru contractele de execuție. Vor urma Str. Călugărului din cartierul Pietricica și Strada Mintiana din zona Dărmănești. În vederea modernizării acestor străzi se lucrează la studiul de soluții pentru demararea procedurii de achiziție pentru proiectare și execuție. Pe Strada Mintiana, tot în acest an, sunt programate și lucrările pentru racordare la utilități, urmate de asfaltare.”

De asemenea, pe lângă aceste lucrări ce vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local, se vor moderniza și următoarele străzi cu bani europeni, ne mai spune Primăria:

  • Strada Dimitrie Leonida și Bulevardul 9 Mai (până la gara din Piatra-Neamț)
  • Bulevardul Decebal (de la Mall Shopping City), Piața Mihail Kogălniceanu și Bulevardul Traian (până la Colegiul Gh. Cartianu)
  • Strada Mihai Viteazu (de la magazinul Kaufland până la Sala Polivalentă).

În articolul anterior, am atras atenția consilierilor locali de la toate partidele că acest plan de asfaltare este o bătaie de joc la adresa pietrenilor. Harta infrastructurii de apă-canal trebuie suprapusă pe harta rutieră și pus covor asfaltic nou doar pe străzile care nu necesită intervenții iminente la rețeaua de apă sau înlocuită mai întâi rețeaua de apă și apoi să fie demarate asfaltările.

De altfel, am și arătat că sub multe dintre aceste străzi sunt țevi de apă care și-au depășit de mulți ani termenul de valabilitate, iar avariile la rețea sunt inevitabile. Pentru a remedia avariile, va trebui spart asfaltul proaspăt turnat pe banii noștri, iar calitatea drumurilor va fi din nou afectată. Suntem curioși ce constructori vor accepta să asfalteze în aceste condiții și, mai ales, ce se va întâmpla cu banii europeni dacă pocnește o țeavă de apă sub bulevardul Traian reabilitat, de exemplu? Îl chemăm pe Elon Musk să sape un tunel sub asfalt pentru acces la țevi?

O parte dintre consilierii locali care au înțeles riscul acestor investiții făcute fără cap din buzunarele pietrenilor au reacționat.

Florentina Moise, consilier local, a declarat: „Blestemul străzilor sparte din Piatra-Neamț! Cu mare regret am aflat că și în acest an, nefericitul obicei de a se asfalta și apoi sparge străzile pentru a se efectua unele intervenții la diverse rețele va continua! Este incredibil de câtă lipsă de logică poate da dovadă administrația locală atunci când gândește planul de asfaltări din oraș, fără a ține cont de nevoile stringente de reparații sau înlocuiri la nivelul rețelelor depășite fizic și moral! Păcat că se vor face noi investiții inutile, din banii pietrenilor. Altfel spus, stimate domnule primar și stimați domni care îl sunteți în jur, la Piatra-Neamț rămâne valabilă expresia: „Pe afară-i vopsit gardul și înăuntru-i leopardul”!Halal gândire liberalo-useristă!

Eduart Robert Minuț, consilier local, a declarat: „”ACESTE PRACTICI TREBUIE SĂ SE OPREASCĂ”. Asta ne povestea Carabelea și uită de promisiunile din campania electorală, insistă cu multe asfaltări haotice fără să țină cont de conductele de apă expirate ca termen de viață. În societatea de astăzi drumurile îndeplinesc o funcție esențială, oferind oamenilor și afacerilor o mobilitate sporită. O asfaltare corectă oferă beneficii importante plecând de la eficienta costurilor, reducerea poluării fonice și terminând cu inbunatățirea siguranței și comfortului în trafic. Orașul Piatra-Neamț necesită o nouă viziune despre modul de dezvoltare economic și turistic. Lipsa experienței și modul de a conduce Primăria haotic, de a jongla cu unele proiecte din CL după cum e reprezentată alianța PNL-USR-PRO lasă un gust amar cetățenilor!”

Liviu Florescu Purcariu, consilier local, a declarat: „Opriți risipa banilor publici! Primăria Piatra-Neamț începe un proiect de reparații capitale pentru mai multe străzi care ulterior vor fi distruse pentru a se schimba țevile de apă expirate. Sunt o mare bătaie de joc aceste asfaltări în momentul de față și consider că aceste lucrări ar trebui să se coreleze cu intervențiile la țevile de apă! Primarul a promis că nu va asfalta înainte de a schimba conductele și ar trebui să se țină de cuvânt pentru că e în interesul locuitorilor.”

Acestea fiind spuse, poate că Primăria a discutat deja cu ApaServ și a stabilit o soluție tehnică și de finanțare pentru înlocuirea țevilor de apă în acest an sub străzile care urmează a fi asfaltate și noi încă nu știm acest lucru. Așteptăm cu interes un comunicat de presă în acest sens, pe Facebook, în bula peneleusereplus, unde se face administrația, mai nou, în România, „pentru un pumn de like-uri”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate