OPRIȚI asfaltările făcute doar pentru a cheltui banii publici! Primăria se apucă de asfaltat ca apoi să spargă asfaltul

1

Primăria Piatra Neamț a anunțat că va pune în practică un proiect (click aici pentru proiect) foarte îndrăzneț de reparații capitale pentru mai multe străzi din oraș.

Practic, va începe un amplu proces de asfaltare, anunțat cu surle și trâmbițe, pe multe străzi care ulterior vor fi distruse pentru a se schimba țevile de apă expirate, unele chiar de 20 de ani sau pentru a se interveni pentru reparații.

Este o mare bătaie de joc să asfaltezi o stradă sub care știi că ai o conductă de apă depășita ca termen de viața și la care va trebui să intervii spărgând asfaltul ce tocmai l-ai turnat. Aceste asfaltări trebuie să se oprească.

Se pare că primarul a promis în mod mincinos că nu va asfalta înainte de a schimba conductele. Aceste practici trebuie să se oprească. Suntem un oraș unde nicio stradă nu este bună pentru că orice reparații se fac, vine cineva si sparge să repare câte o țeavă care ar fi trebuit schimbată de mult.

De exemplu, pe Strada General Nicolae Dăscălescu avem țevi expirate în procent de 100% din cei 8100 metri de rețea, nu e de mirare ca în orașul nostru calitatea apei este una foarte proastă. Țevile de pe acest sector sunt toate expirate: cele de 200 au expirat în 2006-2007, cele de 250 au expirat în 2012 iar cele de 400 au ieșit din termen în 2006 respectiv 2019.

Pe Bulevardul Decebal există țevi de 100 care au expirat din anul 2002, țevi de 150 expirate din 2006 și țevi de 50 expirate din 2007. Aceste țevi expirate constituie un procent de 83,02% (2200 m) din totalul de 2650 metri de conducte aflate sub sub acest sector de drum.

Pe Strada Dimitrie Leonida avem țevi de 100 expirate din anul 2018, țevi de 150 expirate din 2006 și țevi de 50 expirate de anul trecut, acestea reprezentând un procent de 56,31% (3480 m) din totalul de 6180 metri.

Bineînțeles, lista poate continua: pe Bulevardul Dacia, la fel ca pe Strada General Nicolae Dăscălescu și Strada Ozanei, țevile sunt expirate în procent de 100%, urmează Strada Burebista unde procentul este de 99,91%, apoi Strada Ștefan Cel Mare cu 97,52%, Aleea Ulmilor cu 96,16% și așa mai departe. Toate aceste calcule duc la un procent de aproape 70% din totalul țevilor din oraș, țevi din care pietrenii beau apă „potabilă” și plătesc pentru acest lucru.

Dacă planul de asfaltare al primăriei se pune în practică, vom avea parte (din nou) de un haos total. În primă fază se va investi enorm în asfaltarea drumurilor, ca mai apoi să ne plângem că nu am apucat să ne bucurăm de ele pentru că au fost sparte pentru a schimba sau repara țevile de apă.

Astfel de treburi „românești” nu vor face decât să înrăutățească situația actuală a drumurilor din municipiu. Dacă tot vrem să facem ceva cu banii, ar fi bine să îi folosim cu cap și în funcție de priorități.

Atragem atenția consilierilor locali de la toate partidele că acest plan de asfaltare este o bătaie de joc la adresa pietrenilor. Harta infrastructurii de apă canal trebuie suprapusă pe harta rutieră și pus covor asfaltic nou doar pe străzile care nu necesită intervenții iminente la rețeaua de apă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Diaconescu Dinu spune

    PACAT . CU ASA O GANDIRE NU MAI IESIM DIN NECAZURI .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate