Piatra Neamt, land of broken bones

0

O data cu sosirea iernii, in mod curios, in Piatra Neamt a inceput sa ninga si toata lumea a fost luata prin surprindere … Autoritatile au uitat sa intre pe strazile secundare si sa dezapezeasca, la unele treceri de pietoni s-au format pe partea carosabila adevarate patinoare unde daca esti un sofer neatent constati ca pedala de frana nu mai are niciun rol, si tot surprinsi de zapada au fost si bravii nostri comercianti sau posesori de spatii comerciale care in mare parte nu au schitat niciun gest de curatare a trotuarului in zona aferenta locatiei de unde fac bani din buzunarele nemtenilor.


Desi exista reglementari clare conform carora comerciantii trebuie sa curete zapada si gheata din fata spatiilor comerciale, in marea lor majoritate se pare ca nu prea le pasa si nici nu se sesizeaza nimeni macar sa-i ameninte cu o amenda, conditii in care trotuarele de pe arterele principale au devenit adevarate capcane pentru batranii din Piatra Neamt.
Nu stim cum isi fac unii calculele, dar aplicand o matematica elementara putem constata ca banii cheltuiti din buget pentru tratarea catorva fracturi produse din cauza ghetii ar cam ajunge pentru platit o echipa de necalificati care sa curete macar trotuarele aferente arterelor principale, ca sa nu mai spunem ca aplicarea catorva amenzi pentru necuratarea trotuarului din fata spatiului comercial ar fi indestulatoare pentru a plati pe cineva sa faca treaba comerciantilor si ar mobiliza pe ceilalti in acest gen de activitati.
Mergand prin oras am observat ce era de asteptat: zonele curatate, in marea lor parte, se aflau in fata magazinelor de haine SH, magazinelor mici de cartier si a blocurilor cu pensionari gospodari si in niciun caz in fata bancilor, caselor de amanet sau a altor stabilimente care usuca nemtenii de bani. Ce sa facem, asa e in Piatra Neamt, bunul simt este in special virtutea celor amarati.
Pana ce se va schimba situatia in Piatra Neamt recomandam persoanelor in varsta sau celor care nu au abilitati deosebite in pastrarea echilibrului sa evite iesirile din casa, iar soferilor sa nu calce pedala acceleratiei decat pana unde sunt siguri ca pot controla in totalitate traiectoria si franarea masinii.

R.I.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate