Petitie online: Opriti profanarea mormintelor de langa biserica Sf. Ioan Domnesc din Piatra Neamt

7

Pietrenii nemultumiti de lucrarile care au acaparat zona istorica a orasului Piatra Neamt au realizat o petitie online care in decurs de o saptamana a strans in jur de 50 de semnaturi. Iata textul petitiei:


In goana dupa cheltuirea banilor publici, cei care ne conduc nu mai au nici un Dumnezeu, nici o urma de moralitate sau demnitate. In urma cu cateva luni primaria municipiului Piatra Neamt a dat ordin sa inceapa sapaturile la pasajul subteran din centrul orasului. Pe langa faptul ca pasajul nu are nici o utilitate (singurul lucru cert fiind faptul ca se cheltuiesc bani… bani aruncati pe apa sambetei… dar apa sambetei trece prin anumite buzunare), sapaturile au scos la iveala existenta unui cimitir foarte vechi, peste 500 de ani, in zona fiind descoperite peste 450 de schelete umane. Cei de la muzeul de istorie spun ca in zona a fost o necropola medievala, fiind descoperite ruine din timpul domnitorului Stefan cel Mare. Primaria se indaratniceste insa sa continue lucrarile pt pasajul subteran si cele cateva parcari care vor fi realizate acolo.”

Daca doriti sa semnati petitia puteti accesa acest link: http://www.petitieonline.ro/

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. valentin spune

  cu bune cu rele trebuie sa avem o piata modernizata, cea actuala este mica, normal trebuia marita intr-un fel, parcul este mic, iar U.E. iti da bani pt. proiecte de modernizare urbanistica si dezvoltare turism.

 2. x spune

  Despre ce curte domneasca vorbiti daca nimeni nu stie cit si cum a fost si cit sa distrus cind se construit actuala strada Stefan cel mare(ca nu este de pe timpul lui Stefan ,liceul rares,muzeul de arta si casuta de alaturi care nu fac parte din curtea domneasca sint costruite dupa 1930 si renavate acum.DE atunci ne-a mai ramas turnul si biserica care are nevoie urgenta de restaurare interioara,beciul de sub Rares si se pare acele ziduri despre care nu stia nimeni si se vor pune in evidenta acum

 3. HyperionCo spune

  Raul a fost facut. Degeaba opresc acum lucrarile si incearca sa faca „totul” ca inainte pt ca nu va mai putea fi, si chiar daca petitia va strange 5.000 de semnaturi, ei doar nu sunt tampiti sa refaca totul ca la inceput, pt ca va trebui sa dea socoteala la UE pt banii cheltuiti degeaba. Ei sunt de condamnat daca stiau de existenta acelui mic cimitir, daca nu, uite ca se mai intampla. Sa se faca o slujba si sa le mute intr`un loc mai adecvat.

 4. Matei spune

  Artifax, invocarea acelui slogan cu „ciocu mic” te-a dat de gol… Nu o mai da prin balarii, e vorba de o ractie politica pt ca adversarii lui Stefan sunt in vesnica campanie electorala… De ce nu au facut specialistii uslasi sapaturi avizate, destepte ca at tot fost la putere, fratioare. Ati condus judetul, orasul, tara… ati avut toate parghiile in mana: de ce nu ati facut acele cercetari profi la care faci referire? Criticati de dragul de a critica…

 5. Artifax spune

  Gheorghe tot gheorghe ( = agricultor, ca sa nu zic altfel)! Nimeni nu se opune modernizarii orasului, doar ca acesta modernizare trebuie sa respecte anumite rigori. Piatra Neamt dispune de suficiente spatii in care n-ar prisosi putina interventie novatoare. In schimb, Curtea Domneasca este singurul monument de la Stefan cel Mare ramas in picioare. De aceea se impune conservarea acestui simbol al nostru si pastrarea specificului ambiental cat mai apropiat de epoca in care a fost generat. Turistul nu va cauta termopanele lui Pinalti, pe astea le are si in localitatea sa! De asemenea, o cercetare serioasa la un monument de valoarea Curtii Domnesti nu o faci cu persoane care au experienta la spacluit bordeie de lut, diferenta e mare. Problema nu tine doar de sapat ci mai ales de modul cum se sapa.
  In fine, indivizii astia nu au nici un Dumnezeu, nu le pasa de nimic! Dupa sloganul devenit celebru deja: „Ciocu’ mic, acum noi suntem la putere!”
  Ramane sa speram ca nu pentru multa vreme!

 6. preda gheorghe spune

  La fel au sarit cu gura multi Gica contra si cind sa lucrat pe Eminescu de exemplu si acum ne place la toti ce a iesit acolo,si exemlele pot continua

 7. preda gheorghe spune

  Unii dintre noi pe post de gica contra devin parenoici,pentru citeva oase de 5-6 sute de ani mutate crestineste in alta parte sa se blocheze modernizarea orasului?Acele vestigii arheologice descoperite ,chiar daca au modificat planul initial al sapaturilor vor fi dupa restaurare un punct de atractie in plus pentru oras,daca va uitati atent vedeati ca lucreaza multi arheologi in zona,cei cu veste portocalii.Despre bani,toata lumea acuza ca nu atragem fonduri europene,sint peste 30 mld euro de cheltuit de la UE,iar cind se aduc acele fonduri si la aceasta lucrare si la podul si parcarea peste Cuiejdi,la restaurarea de cladirilor din curtea domneasca si multe altele sariti cu gura de ce se cheltuiesc banii care daca nu-i luam noi se dau altor tari care pot sa-i cheltuiasca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate