MANIFESTĂRI DEDICATE ZILEI IMNULUI NAŢIONAL

0

Subprefectul judeţului, Vasile Şendrea, a participat vineri,  29 iulie a.c., la ceremonialul militar şi religios prilejuit de „Ziua Imnului Naţional” care s-a desfăşurat în Piaţa Tricolorului din municipiul Piatra Neamţ.

Începând cu ora 10.00, după salutarea Drapelului de Luptă al unităţii militare, a avut loc, conform programului stabilit, ruga şi închinarea pentru poporul român, apoi  alocuţiunea subprefectului Vasile Şendrea cu privire la semnificaţia Zilei Imnului Naţional.

În această zi, în care sărbătorim imnul nostru naţional vreau să adresez tuturor un mesaj de încredere în capacitatea noastră ca naţiune de a răspunde la provocările.viitorului. Trebuie să ne aducem aminte ce important este să fim uniţi în jurul valorilor naţionale, ce important este să ne afirmăm identitatea în interiorul Europei unite. Îndemnul „Desteaptă-te, române” ne duce cu gândul la toate generaţiile care au construit statul român, la dificultăţile prin care am trecut, la suferinţele îndurate. Orice naţiune se fondează pe respectul faţă de trecut şi pe solidaritatea între membrii săi. Iar acest respect este simbolizat atât de bine de momentele în care cântăm, împreună, “Deşteapă-te, române” a spus în alocuţiunea sa subprefectul Vasile Şendrea.

 

După intonarea Imnului Naţional al României, s-a desfăşurat defilarea Drapelului de Luptă şi a Gărzii de onoare.

 

La sărbătoarea acestui însemn naţional au fost prezente şi alte oficialităţi ale judeţului  – reprezentanţii ai Consiliul Judeţean, instituţiilor publice deconcentrate, primăriei Piatra Neamţ, Asociaţiei Veteranilor de Război şi Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, partidelor politice.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate