Peste 750 de poliţişti nemţeni în stradă, suplimentar, de „Adormirea Maicii Domnului”

0

 Peste 750 de poliţişti se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul sărbătorii religioase “Adormirea Maicii Domnului”.

În perioada 11 – 15 august a.c., cu ocazia sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, la nivelul judeţului Neamț, dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu peste 750 de poliţişti.

În aceste zile, sunt preconizate a se desfăşura manifestări cultural – artistice, pe raza a 9 localități din județul Neamț, la care vor participa peste 5.000 de persoane.

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, poliţia judeţului Neamț a angrenat, 776 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi, substanţe periculoase şi rezerve de intervenţie.

De asemenea, patrule de siguranţă publică vor acţiona pe principalele drumuri naţionale din judeţ, precum şi în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Cele mai multe echipaje de poliție vor fi concentrate în zona Bicazului, respectiv a portului Lacului de Acumulare Bicaz, unde vor avea loc manifestări publice cu ocazia Zilei Marinei.

Polițiștii nemțeni vă recomandă:

Când plecați la drum:

  • Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană! De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase!

Dacă plecaţi de acasă:

  • Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi! Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic al căror conținut să îi informeze pe străini că ați plecat în concediu! Atenție: și postările de pe internet, locația sau fotografiile din vacanță, vă trădează!
  • Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi!

Pe perioada sejurului:

  • Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel! Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare!
  • Când părăsiți camera de hotel/pensiune, nu lăsaţi geamurile sau uşa de la balcon deschise mai ales dacă aveţi repartizată o cameră la parter sau la un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare!
  • Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru!
  • Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri de valoare! Atenție: bagajele sau gențile păstrate în mașină, chiar dacă nu conțin valori, pot atrage hoții întrucât aceștia nu știu ce se află în interior.
  • Dacă vă aflaţi în staţiuni de pe litoral, nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă bani sau lucruri de valoare (telefoane, aparate fotografiat/filmat, bijuterii, etc.)! Rugați o persoană de încredere să rămână în locul respectiv!

În caz de nevoie sau dacă ați fost martorului unei fapte ilicite, apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate