Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 24 mai 2019
  • :
  • :

Peste 65.000 de pomi de Crăciun oferiţi la vânzare de Romsilva

Pentru Sărbătorile de iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 65.650 de pomi de Crăciun din care 53.040 sunt din specia brad, iar 12.610 sunt din specia molid sau alte specii rășinoase.

Din totalul sus-menționat, 26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciun proveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă.
Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor.
Cei mai mulți puieți ornamentali pentru Crăciun provin din pepinierele silvice ale Direcțiilor Silvice Suceava, cu 6.800 de pomi, Ilfov, cu 5.600, și Prahova, cu 3.400 de puieți ornamentali.
Prețurile de vânzare variază între 15 și 35 de lei, în funcție de specie și înălțime, pentru pomii de Crăciun recoltați în urma lucrărilor silvice, și între 20 și 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniți din pepinierele Romsilva, în funcție de dimensiuni și condițiile de livrare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva susține și promovează achiziționarea pomilor de Crăciun autohtoni și, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece.

  •  Informaţii furnizate de BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVAUn comentariu la “Peste 65.000 de pomi de Crăciun oferiţi la vânzare de Romsilva

  1. xx

    Despre cumpararea bradutilor cu radacina plantati in ghivece.De vreo 2 luni de zile linga chioscul de ziare din fata blocului turn de la Unic a aparut un astfel de bradut probabil cumparat de anul trecut,uscat foarte bine si de vreo 2 saptamini cineva la impins linga zidul de beton ce desparte strada de pista de biciclete.Romsilva cred ca nici nu au organizat ceva sa-i adune la timp nici cind mai pot fi plantati,Salubritasul nu-l ia ca este prea greu si ei aduna nimai hirtii de pe domeniul public,peste vreo luna daca nu chiar peste jumatate de an vor aparea cei ce se cumpara acum.Cine ii aduna si cui folosesc plantati in ghivece,daca erau taiati sigur erau adunati de cei ce au ceva pamint sa-i duca ca suport pentru ce planteaza ei acilo:rosii,ardei ,fasole etc

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *