Peste 2.700 de medici, dentiști și farmaciști vor susține examenul pentru obținerea titlului de specialist, perioada 23-24 septembrie

0

Examenul pentru obținerea titlului de specialist va fi organizat în perioada 23-24 septembrie, fiind înscriși 2.710 medici, medici dentiști și farmaciști, a anunțat marți, 8 septembrie, Ministerul Sănătății. 

Miercuri, 9 septembrie, Ministerul Sănătății va afișa, pe pagina sa de internet, arondarea candidaților pe specialități și centre universitare de examen, conform prevederilor publicației de examen aprobată pentru sesiunea din acest an.

Procesul de arondare ține cont de criteriul pregătirii de minimum 6 luni din stagiul de bază al specialității, efectuată în centrul universitar respectiv și de criteriul existenței unui număr de minimum 3 candidați pe specialitate și centru universitar.

În situația în care, pentru anumite specialități a existat câte un singur candidat pe centru universitar, în mai multe centre universitare diferite, pentru respectarea principiului obiectivității evaluării, candidații au fost rearondați centrelor universitare învecinate, astfel încât să existe minimum trei candidați pe specialitate, ținând cont totodată și de pe criteriul distanței minime, care să implice costuri cât mai reduse pentru candidați, în cazul deplasării sau pe baza celei de a doua opțiuni a candidatului, acolo unde această opțiune a fost făcută. ”, se menționează în comunicatul emis de Ministerul Sănătății.

Pentru specialitatea Medicina de urgenţă, examenul se va desfăşura numai în centrele universitare Bucureşti și Târgu Mureş.

Anul acesta, calendarul de examene și concursuri al MS a fost modificat și adaptat condițiilor epidemiologice. În acest context, examenul de obținere a titlului de specialist a fost devansat cu o lună de zile.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate