Peste 10 luni partidele politice din Neamț așteaptă fraierii la urne

3

Cu aproximație peste 10 luni, partidele politice prezente pe piața nemțeană așteaptă să ia din nou voturile fraierilor.
În acest mandat, PSD-ul, de la care am avut cu toții așteptări, nu a fost în stare să aducă măcar normalitatea în acest județ, că de progres nici nu se poate vorbi, PNL-ul a făcut și anume un mare nimic înfiind PDL-ul iar partidele mici tot s-au combinat între ele ori au preferat să se gudure pe lângă cei mai mari ca să primească câte un oscior.
În linii mari, în acest mandat niciun partid, fie el la butoane sau în opoziție, nu a făcut absolut nimic pentru nemțeni. Tot ce s-a făcut au fost lucruri normale care se fac în administrațiile publice locale pe banii noștri.
În acest mandat este foarte greu să vorbești de vinovați. Dacă înainte de 2012 arătam cu lejeritate cu degetul spre PDL, acum la Neamț totul miroase a blat politic generalizat. La Piatra Neamț până recent a fost o coabitare între stânga și dreapta de mai toată frumusețea, la Roman PSD-ul a fost și este în sertarul lui Leoreanu iar la Târgu Neamț PNL-ul a fost și este în sertarul lui Harpa.
În consiliile locale de comune, cu excepția Girovului unde circul este zilnic, în tot județul domnește consensul de stai să te întrebi ce își for reproșa unii altora în viitoarea campanie atât timp cât patru ani de zile au votat cot la cot totul și au mers cu unanimitate în toate activitățile.
Așadar, peste 10 luni, partidele care au primit încrederea noastră și ne-au tras țeapă pe rând în mandate diferite vor veni din nou să ne ceară votul ca să se mai rotească între ei o tură și eventual să mai migreze încă odată de pe o parte pe alta.
Surpriza la alegerile din 2016 va fi uriașă atât pentru PNL cât și pentru PSD care, în aroganța lor cred că o sa mai meargă odată și că înțelegerile politice tacite vor funcționa. Dacă în acest mandat pentru a obține majorități marile partide din Neamț au fost nevoite să facă alianțe greu de suportat, în mandatul viitor sunt toate șansele ca la Neamț să vedem majorități create cu alte partide iar PSD-ul și PNL-ul să facă opoziție.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Lolita spune

  Recomand votarea acasa. Eu votez pentru mine si contra tuturor. Poate in sfirsit se trezesc toti ca nu conteaza partidul din care fac parte pentru ca nu pot fi denumiti decit HOTI ORDINARI.

 2. Stefan spune

  Ba o se le mearga din nou!Intelegerile sunt deja facute, iar legislatia ii ajuta!E greu de crezut ca un nou-venit poate lua intr-un singur tur mai multe voturi decat primarul in functie!

 3. AntiProști spune

  E prea mult să spui despre aceste găști că se numesc partide. Aceiași securiști și comuniști de pe timpul lui Ceaușescu conduc astăzi România. Aceiași indivizi, care în trecut ne-au ținut în frig, foame, întuneric și teroare se află astăzi la butoane.
  România are nevoie de o formațiune politică nouă ca de aer. Un partid nou compus din oameni noi, nevirusați, verticali, onorabili, iubitori de țară, care să lucreze în interesul cetățenilor români, nu al nu știu căror găști.

  Dacă nu va apărea ceva nou pe piața politică voi prefera să stau acasă. Votul meu nu îl dau cu ochii închiși.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate