Personalul medical angajat fără concurs nu beneficiază de contracte pe durată nedeterminată

0

Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, ordonanţa de urgenţă 40/2020 privind măsuri de întărire a capacităţii administrative a sistemului sanitar, pe perioada instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, în contextul pandemiei.

S-au înregistrat 303 voturi pentru şi un vot împotrivă.

Pe lângă amendamentul adoptat care spune că spitalele revin în subordinea autorităților locale, așa cum erau înaintea stării de urgență (click aici), deputaţii au eliminat din prevederile ordonanţei posibilitatea ca personalul medical angajat fără concurs pe secţiile desemnate să asigure asistenţă medicală pacienţilor cu COVID-19 să beneficieze de transformarea contractelor pe durată determinată în contracte pe durată nedeterminată, precizează AGERPRES.

S-a abrogat articolul următor din lege: „La articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins: „(3) În cazul personalului medical angajat în condițiile alin.(1) în unități sanitare, pe secțiile desemnate să asigure asistență medicală pacienților cu COVID-19, la încetarea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată, unitatea medicală va încheia contracte de muncă pe durată nedeterminată. Contractul individual de muncă este încheiat înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin.(2), la exprimarea acordului din partea angajatului în cauză.”

„Este nelegal și imoral ca persoanele care au fost angajate fără participarea la un concurs să beneficieze de transformarea contractelor pe durată determinată în contracte pe durată nedeterminată. Măsurile derogatorii determinate de situația excepțională trebuie să înceteze la încetarea stării care le-a determinat”, spun parlamentarii potrivit stiripesurse.ro.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate