Percheziții în NEAMȚ: Arme letale, muniție (FOTO/VIDEO)

0

La data de 26 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat 4 percheziții domiciliare și 2 percheziții auto, la 3 persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări a reieșit că mai multe arme letale și muniție ar fi fost introduse fraudulos pe teritoriul României și ar fi fost folosite la comiterea de infracțiuni cu violență.

Inițial, armele și muniția ar fi fost disimulate în diferite locații din municipiul Piatra Neamț, iar, în perioada 2012-2014, acestea ar fi fost deținute și transportate de un bărbat, 29 de ani, din municipiul București către municipiul Cluj Napoca, unde ar fi fost îngropate.

În cursul lunii august 2020, bărbatul s-ar fi deplasat în municipiul București, unde ar fi încercat să vândă armele.

Totodată, în luna aprilie a.c., polițiștii au identificat, în județul Cluj, armele și muniția îngropate în pământ, respectiv o armă letală de foc, de tip pistol mitralieră, două încărcătoare, 63 de cartușe și o grenadă ofensivă.

În urma perchezițiilor din data de 26 mai a.c., au fost descoperite și ridicate 4 telefoane mobile, 2 stick-uri de memorie tip USB și alte înscrisuri.

Cele 3 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea continuării cercetărilor.

La data de 26 mai, în baza probatoriului administrat, față de bărbatul de 29 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Ulterior, la data de 27 mai a.c., Tribunalul Neamț a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În activități, au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate