Percheziții: acțiune amplă cu polițiști din Roman, Bacău și luptători de la SAS

0

La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au pus în executare, în județul Bacău, 2 mandate de percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie-noiembrie 2021, trei persoane cu vârste cuprinse între 18 și 33 ani, angajați ai unei firme de telecomunicații, ar fi sustras 500 de metri de cablu telefonic prin escaladarea  stâlpilor de susținere ai rețelei de telefonie, de pe raza localității Secuieni. Ulterior aceștia au transportat cablul în județul Bacău, extrăgând firele de cupru și comercializându-le.

Totodată, la data de 8 martie a.c., cei în cauză s-ar fi deplasat în aceeaşi localitate, unde ar fi tăiat 100 metri de cablu telefonic, pe care l-au abandonat.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă.

Cele 3 persoane au fost conduse la sediul Secției de Poliție Rurală Români, în vederea continuării cercetărilor.

În activități, au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În urma probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate