PER solicită etichete clare si corecte la toate produsele alimentare cât și la băuturile promovate ca naturale

0

Partidul Ecologist Român solicită autorităților publice responsabile, masuri urgente pentru interzicerea utilizării desenelor si ilustrațiilor cu fructe și legume de pe eticheta produselor alimentare, dacă aceste produse alimentare sunt fabricate fără utilizarea componentelor naturale. De cele mai multe ori consumatorul, in special copii și tinerii, se orientează după portocalele proaspete sau ananasul exotic desenate pe etichetă, fără să conștientizeze că, în realitate, cumpără o băutură din apă, îndulcitori, aromatizați (chimicale sintetice/ artificiale) şi niciun fel de portocale sau ananas.

De aceea, PROPUNEM ca eticheta informativa de pe verso a fiecărui produs să conțină două coloane cu ingredientele utilizate, NATURALE și CHIMICE, precum și procentul de cantitate utilizat.

Mai mult, instituțiile de competență ar putea lansa campanii informative sau chiar, independent de campaniile statutului, producătorii alimentari ar putea să prezinte informații reale de pe etichetele produselor lor, astfel încât consumatorul să înțeleagă ce înseamnă fiecare termen utilizat şi să indice cum va influenta consumul acestor produse, sănătatea consumatorului.

În același timp, cerem organismelor de verificare a calității produselor să efectueze cercetări temeinice in cazul firmelor suspecte ca in prezent lansează produse care afectează sănătatea românilor. În cazul celor constatate ca dăunătoare, să se procedeze la scoaterea lor de pe piață. De exemplu, în SUA au fost revăzute etichetele câtorva companii care conțineau informații incorecte. Astfel, a fost interzisă vânzarea produselor firmei „P&G” sub denumirea ”Citrus Hill Fresh” deoarece, cuvântul „fresh” (proaspăt) nu putea fi atribuit unui produs din concentrate, din acea gama

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate