44 de obiective de investiţii în infrastructura rutieră nemţeană

4

Cel mai important contract de investiții în infrastructura rutieră din istoria Consiliului Județean Neamț a fost semnat vineri, 26 iulie 2019, de către președintele Ionel Arsene și reprezentanții a 8 firme de construcții. Semnarea acestui contract a fost tema centrală a conferinței de presă organizată la Consiliul Județean Neamț.

În următoarele 24 de luni, vor fi reabilitate, modernizate și consolidate 44 de drumuri județene și poduri, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 264 de milioane de lei cu TVA. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. În cadrul acestui amplu proiect, vor fi realizate lucrări de reabilitare drumuri și poduri de mare interes județean, prin asocierea a opt firme de construcții nemțene, și anume: S.C. AQUA PARC.S.R.L. (lider de asociere), S.C. MAVGO HOLDING S.R.L (asociat), S.C. DANLIN XXL S.R.L. (asociat), S.C. DARCONS S.R.L (asociat), S.C. TRUST CCDP S.R.R (asociat), HYDROSTROY AD (asociat), S.C. ALIDO PROIECT S.R.L (asociat), S.C. RUTIER CONSULT S.R.L (asociat).

„Axialul – DJ 155 F, un drum de o importanță capitală pentru turismul nemțean, va fi în sfârșit reabilitat. Despre consolidarea și modernizarea acestuia se tot vorbește de aproape 30 de ani, însă, până acum, nu s-a făcut nimic. Lucrarea va fi deosebit de complexă, iar pentru realizarea ei vom colabora cu cei de la Ministerul Apelor și Pădurilor”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

O altă lucrare importantă și dificil de realizat va fi reabilitarea și consolidarea drumului județean DJ 127 A, din comuna Bicazu Ardelean. Este drumul care face legătura între județele Neamț și Harghita spre Tulgheș.

Cea mai mare investiție se realizează în comuna Borca, unde se va reabilita drumul județean DJ 209 B, cunoscut sub denumirea de ”Drumul Talienilor”, valoarea totală fiind de peste 41,7 milioane de lei. De modernizări, reabilitări și consolidări de drumuri și poduri beneficiază și comunele din zona Roman: Bâra, Stănița, Valea Ursului, Bozieni, Sagna, Ruginoasa, Bahna, Gâdinți. În această zonă, o lucrare importantă este reabilitarea podului de peste râul Siret, care face legătura între localitățile Luțca și Sagna.

Președintele Consiliului Județean Neamț s-a arătat foarte mulțumit de faptul că lucrările vor fi efectuate de firme autohtone și că banii vor rămâne în Neamț.

„Aștept de la dumneavoastră seriozitate, iar dacă întâmpinați vreo problemă, vă rog să apelați la mine. Voi avea ușa deschisă pentru fiecare dintre dumneavoastră. Interesul este reciproc: dumneavoastră veți primi banii pentru lucrările executate, iar noi, locuitorii județului Neamț, vom avea o infrastructură rutieră pusă la punct”, a declarat Ionel Arsene.

Președintele a ținut să-i atenționeze pe constructori, afirmând că nu va accepta nicio sincopă în derularea contractului: „Voi fi extrem de exigent în ceea ce privește calitatea și termenele. Treaba mea este să asigur finanțarea, lucru pe care l-am făcut. Nu voi accepta nicio întârziere și nici nu voi face rabat de la calitate. Sunt 44 de obiective de investiții extrem de importante pentru județul Neamț”.

În final, șeful administrației județene a anunțat că în următoarele două săptămâni Consiliul Județean Neamț va urca în SICAP un al doilea proiect de anvergură privind infrastructura rutieră nemțeană. Este vorba despre un proiect cu o valoare aproape dublă față de cel care a fost semnat vineri, adică 500 de milioane de lei.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Emilian Barbu spune

  Daca se repara Axialul, e cea mai mare realizare.

  1. Nanu spune

   Si ve-ti vedea tone de gunoaie si deseuri pe Ceahlau ,gratare si manele ,de se vor speria si arborii!

 2. Ciubotaru spune

  Felicitari! Daca se vrea, se poate face.

 3. Dorin Capitanu spune

  Bravo
  Anul acesta s-a investit in județul Neamt cât in ultimii 20 de ani .
  Bravooo!
  Nu îmi este Rușine sa afirm asta !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate