O casă pentru FRANCO. Pentru cei care sunteți cu adevărat OAMENI, vedeți aici cum puteți ajuta

0
FRANCO ACUM

El este Franco, un altfel de Kovu, un suflet care nu își poate spune povestea decât prin intermediul nostru, al oamenilor. Un suflet tânăr, chinuit, a cărui singură vină a fost cea de a se fi născut într-o lume în care prea puțini sunt cei care respectă viața, sub orice formă s-ar prezenta ea.

A fost lovit de o mașină la începutul lunii decembrie și lăsat să agonizeze în drum, fără niciun gram de remușcare. A sângerat ore în șir, în frig, fără a se putea mișca, fără a putea cere ajutorul nimănui. Câțiva oameni cu suflet au sesizat Ham Piatra-Neamț și Cian Piatra-Neamț, două grupuri de voluntari care mereu încearcă și reușesc imposibilul.

Cele două echipe s-au moblizat imediat. A fost transportat de urgență la veterinar însă diagnosticul a fost prea complex pentru nivelul veterinar al orașului. Radiografiile au venit ca un nor negru, confirmând suspiciunile medicilor: o fractură de humerus în multiple locuri, fractură pentru care unica soluție, aici, la Piatra-Neamț ar fi însemnat amputarea.

Cu multe intervenții din partea lui Marius Chirca de la Kola Kariola, îngerul animalelor de pretutindeni, s-a obținut programarea pentru operație la Clinica Brains and Bones din București, unde a fost preluat de către super-medicul Lucian Rugină.

A urmat o intervenție chirurgicală de 5 ore, în urma căreia fragmentele osoase au fost aliniate prin montarea unui fixator extern. De acolo, povestea e lungă…unul din voluntarii CIAN și-a sacrificat tot ceea ce înseamnă serviciu și viață personală, l-a găzduit timp de 2 luni și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a avea grijă de el: pansamente efectuate zilnic, vizite la veterinar, cărat în brațe zilnic de 3 ori pe zi pentru nevoile fiziologice. Ușor nu a fost, vă garantăm noi, iar despre efortul finaciar..nici nu mai vorbim. Suma alocată vindecării lui a depășit 6000 lei.

Iată că cele două luni de suferință au luat sfârșit…fractura s-a vindecat, fixatorul a fost extras (după alte 2 drumuri la București pentru controale amănunțite), iar Franco este în continuare fără un om al lui. Este îngrijit, este ocrotit, însă are nevoie de o familie care să îl iubească, să îl respecte și să-l ajute, în timp, să treacă peste suferința care l-a marcat atât de mult.

E un mascul tânăr de aproximativ un an și 4 luni, curat, extrem de cuminte și afectuos. Nimeni nu ar putea cere nimic în plus de la un cățel.

Dacă se mai găsesc oameni cu suflet și devotament printre noi, dispuși să îi ofere un cămin, îi rugăm să scrie un mesaj pe pagina de facebook a Comunității iubitorilor de animale din Neamț (CIAN), pe pagina HAM Piatra-Neamț sau chiar aici, la secțiunea de mesaje a publicației noastre.

Nu rămâneți indiferenți, oameni buni, fiecare suflet are dreptul la iubire necondiționată!

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate