Pentru a nu fi furată, se demontează rețeaua inactivă de troleibuz spre platforma Săvinești

0

Am primit la redacție informația că SC Troleibuzul SA a început demontarea rețelei de troleibuz care duce spre platforma industrială Săvinești.

Deoarece spre zona fostei platforme de la Săvinești nu mai sunt călători și troleibuzele nu mai circulă de anul trecut, s-a decis demontarea liniei de alimentare a troleibuzelor pe această porțiune.

Linia demontată se află în conservare la sediul societății Troleibuzul, iar în cazul în care se va începe o activitate care să necesite transport de călători în zona fostei platforme industriale Săvinești, această linie va fi montată înapoi.

A fost necesară demontarea, deoarece trebuia păzită în fiecare noapte pentru a nu fi furată. În trecut au fost mai multe cazuri în care o serie de persoane au furat noaptea cablurile de la această rețea, chiar dacă ele se aflau sub tensiune.

Ultimul astfel de furt a produs o pagubă importantă societății Troleibuzul, deoarece s-a furat aproape un kilometru de cablu de cupru.

Decizia de demontare a acestui tronson de rețea este una foarte bună, deoarece cheltuielile cu paza rețelei în fiecare noapte pe acea zonă erau nejustificate și decât să se ajungă să fie furată mai bine să stea în conservare.

Sursa foto: Salvăm Troleibuzul

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate