Pe Masivul Ceahlău se taie în continuare copacii haotic

7

defrisare-ceahlau

Sub ochi îngăduitori ai autorităților și de multe ori în complicitate cu acestea, sute de metri cubi de lemn din zona Masivului Ceahlău se taie teoretic legal dar, din ce spun localnicii, cu încălcarea tuturor legilor posibile.marcaz-ceahlau
Mai mulți oameni din zonă povestesc de faptul că cineva marchează sute de arbori care nu se încadrează în categoria celor care ar trebui tăiați, ca mai apoi niște băieți deștepți să vină și să facă ravagii prin pădure.
Pentru că nu am înțeles ce vroiau să zică localnicii am mers la fața locului să ne arate și într-adevăr… mai sus de stațiunea Durău începe dezastrul. Sute de copaci doborâți, transformați în bușteni iar vârfurile și ce rămâne sunt lăsate acolo, semn că graba a fost mare la defrișare.
De asemenea localnicii se plâng că sunt marcați pentru tăiere cei mai frumoși arbori, cei care sunt tineri, perfect drepți și aparent fără nicio problemă. Din păcate și aici aveau dreptate oamenii. Copacii marcați pentru tăiere nu sunt cei care încep să se usuce sau stau să cadă, ci cei care sunt de calitate și pot fi tlemn-ceahlauransformați ușor în bani.
Dezastrul în zona masivului Ceahlău este atât de mare încât toate sesizările primite nu au venit de la oameni interesați de afacerile forestiere și de la localnici din zonă care nu au păduri, nu au afaceri cu lemne, ci doar se uită zilnic la munte și văd cum ușor ușor dispare pădurea.
Din ce ne spun localnicii și din ce am documentat noi, în zona Masivului Ceahlău mafia lemnului e atât de bine înfiptă în realitățile politice încât se vorbește de nume de persoane foarte grele de la București care ar asigura protecția celor care exploatează în neștire masa lemnoasă.
Dacă 1% din ce ne-au povestit localnicii se va adeveri, cu siguranță libertatea celor de la ocolul silvic din zonă este un lux care se va termina la un moment dat.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. emanoil bengescu spune

  Din pacate prea putini cunosc problema Parcului Ceahlau dar in zona sunt si alte societati private care exploateaza lemne si tocmai asupra acestora ar trebuii indreptata atentia ( ocoale private ) de care culmea nu e interesat nimeni….Padure la silvic a mai ramas foarte putina si nu cred ca mai au ce taia…..

 2. ranger spune

  Localnicii nu beneficiaza de NIMIC . Singurul banaficiar este PRIMARUL COMUNEI CEAHLAU. De cand e primar asta face .taie taie taie neintrerupt. Lemnul este transportat pe linga bariera din Durau cu uriasele masini inmatriculate CMT. A distrus drumul total.
  Va asteptati cumva ca ahgajatii Parcului National Ceahlau sa isi faca meseria? Exclus!!! Directorul Parcului si Primarul sunt rude si vecini.
  La CJNeamt oare se stiu aceste aspecte?
  De cand nu a mai fost curtea de conturi la administratia parcului ?

 3. Stefan spune

  Asta cu „localnicii care se plang” nu prea imi vine sa o cred.

  1. Mihai Chitac spune

   Tocmai localnicii sa reclame cand ei sunt beneficiarii copacilor ? Seamana a provocare ordinara…..sa vedem cine raspunde……

 4. iepure spune

  Parca era parc National.Si nu se fac tăieri decât la copacii bolnavi….Dar de ce ne mai miram…traim in Romania si asta spune tot

  1. Baiatu lu" D-na Marsu spune

   A fost Parc National pana cand sef de ocol a ajuns unul Marsu. De fapt nimeni nu stie ce prenume are ca toti ii zi Baiatu lu”doamna Marsu ( prosper notar din Bicaz) . El a inventat sistemul ….utilaje grele,buldotancuri, si impruna cu baietii destepti ( Primaru Dan, Prokonhit,Bezim,etc) au patentat amenajamentele false , marcari de igiena pe arbori clasa I-a si reveniri la marcari de igiena ca intr-un macabru perpetuum mobile forestier. Si uite asa mii de metri paresesc anual cu acte Parcul National Ceahlau. O sa sara unii desdtepti …cu ..unde-s cioatele? Sub zecile de noi drumuri forestiere care impanzesc bazinele. Adanc ingropate de buldoescavatoare ,de unde nu o sa le scoata nimeni niciodata. Sa urmariti un fenomen , … nu exista nici o expoloatare fara noi drumuri de taf. Daca le arati la lucratorii forestieri o tapina sau le spui de jgheaburi sau trolii nici nu mai stiu cu arata. Peste toate aceste nelegiuiri troneaza nedanjata de nimeni si nimic, pe miliardele Consiliului Judetean -ADMINISTRATIA PARCULUI NATIONAL adica taman aceia care autorizeaza taierile, verifica parcelele si protejeaza biodiversispaga.

 5. FLORIN spune

  Stai linistit ca nu se va termina niciodata.
  Nu are cine sa termine.
  Daca ar fi vrut, terminau demult.
  Insa ,nu vor.
  Sunt prea multi bani in joc.
  Spagi adica.

  PS

  Se va termina cind nu vom mai avea paduri..hahahahahaaa
  Asa functioneaza statul mafiot Romania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate