Pe ce arie din E-Sports să pariezi?

0

  

Jocurile video competitive existau încă din anii 1980, în diverse variante și formate de arcade, care mai de care mai populare. Dar „e-sportul” ca atare și-a atins cu adevărat potențialul în ultimul deceniu. Mai exact, în ultimii cinci ani au cunoscut o creștere exponențială în toate sectoarele de sporturi electronice. 2020 a fost un an nefavorabil pentru evenimentele sportive fizice de pretutindeni, dat fiind contextul pandemiei. De fapt, nici e-sportul nu a fost scutit de impactul restricțiilor sanitare, deoarece evenimentele anuale majore de e-sport precum Dota 2 TI au loc în prezența unui public live. Totuși, în ciuda acestui context, pandemia a ajutat operatorii de jocuri electronice să atragă și mai mulți oameni către secțiunea de e-sports și jocuri video în general.

Având în vedere că rata de reținere a publicului acestei variante de divertisment este cea mai ridicată din anii de până acum, 2021 se preconizează a fi un an grozav pentru e-sports. Desigur, o industrie atât de mare a jocurilor de noroc, care câștigă milioane de euro, reprezintă și o piață excelentă de pariuri. Dar la fel ca în cazul cazinourilor care pun la dispoziția clienților numeroase sloturi, jocuri cu fructe gratis, jocuri de masă și alte alternative, și în cazul pariurilor există diferite tipuri de e-sporturi cu piețe de pariuri la fel de diversificate.

Lupte 

Înainte de a vorbi despre jocurile de luptă, trebuie să precizăm faptul că, în general, această categorie de jocuri evită să se identifice cu termenul „e-sports”. În schimb, comunitatea jocurilor de luptă preferă termenul „jocuri competitive” – datorat în mare parte publicului mai în vârstă.

Însă, în ciuda acestei preferințe, jocurile de luptă au fost de fapt cea mai timpurie formă de e-sport. Jocurile de luptă sunt, de asemenea, diferite de clasicele jocuri pe computer. Deși PC-ul este și el o opțiune, jocurile de lupte se adresează mai mult consolelor și dispozitivelor portabile – iar comunitatea e-sports reflectă, de asemenea, acest lucru.

Există numeroase evenimente sportive individuale pentru jocuri individuale, de ex. Cupa Capcom pentru Street Fighter, dar singurul eveniment mare din această categorie este EVO. EVO (Evolution Championship Series) se desfășoară în fiecare an din 1999 până în prezent și include o mare parte dintre luptătorii AAA: Super Smash Bros, Street Fighter, Tekken, Mortal Kombat și Soul Caliber sunt doar câteva exemple. Jocurile de luptă au, de asemenea, numeroase opțiuni de pariuri corespunzătoare, dacă accesezi secțiunea de e-sports a operatorilor licențiați din țara noastră.

MOBA

MOBA este varianta scurtă de la Multiplayer Online Battle Arena. Aceștia sunt urmașii 5v5 ai jocurilor de strategie. Și acestea au dominat, de asemenea, sectorul e-sporturilor pentru un interval de timp imaginabil de lung. Desigur, există și zvonuri care susțin că popularitatea jocurilor MOBA este pe cale sp apună. Dacă este sau nu așa, rămâne de văzut..

În prezent, toate site-urile de pariuri cu sporturi electronice oferă și variante de pariere din ligi MOBA precum Dota 2 și League of Legends. Există de fapt și o serie de jocuri dedicate, corespunzătoare acestei categorii – Smite și Heroes of The Storm, de exemplu. Însă, în prezent, acestea două nu mai reprezintă un punct real de interes pentru jucători. Greii actuali ai MOBA sunt cele două jocuri emblematice de top: Dota 2 și League of Legends.

Pentru Dota 2, este o serie de calificări regionale care duc la campionatul The International anual, iar pentru League există Campionatul Mondial al Ligii. În afară de asta, ambele jocuri au o mulțime de evenimente independente de circuit profesional cu fonduri bune de premii. Un alt titlu demn de precizat este Mobile Legends: Bang Bang, care a avut oferit chiar și un campionat internațional numit M1, în 2019. Spre deosebire de Dota 2 și League, totuși, Bang Bang nu este încă în topul opțiunilor de pariere din secțiunea de e-sports a cazinourilor online.

Shootere

Dacă ar trebui să clasezi toate genurile de jocuri moderne în ordinea popularității, shooterele ar fi cu siguranță pe prima poziție. Spre deosebire de majoritatea celorlalte categorii, natura plină de acțiune explozivă a shooterelor face ca acesta să fie o formă de divertisment ușor de digerat pentru mase, chiar și atunci când ești un simplu spectator.

Cele mai modernă variantă de shooter este Battle Royale. PUBG, Fortnite, Apex Legends și Warzone au la rândul lor un loc de cinste în ceea ce privește preferințele jucătorilor. În ciuda acestui fapt, shooterii de arenă de dimensiuni mai restrânse domină în continuare sectorul e-sports. Când vorbim despre shoterii din arenă, ne referim mai ales la jucătorii de Counter-Strike: Global Offensive.

CSGO deține recordul de jucători de top pe steam. Supremația acestui joc și popularitatea sa în rândul jucătorilor se datorează în mare parte trecerii la free2play. Totodată, popularitatea și banii din ligile pro CSGO au și ele un cânt greu de spus. Circuitul pro din CSGO a început puternic în 2021 cu campionatul BLAST.

La fel ca CSGO, Overwatch și Rainbow Six Siege sunt alte două aventuri mai moderne care respectă formula CSGO. Însă noul concurent din piața de shootere, Valorant, se va bucura cu siguranță de o popularitate incredibilă în următorii ani. Toate aceste turnee, în special CSGO, dispun de o varietate de variante de pariuri pe aproape toate platformele de gambling online.

Așadar, dacă te întrebi care secțiune de e-sports merită să investești în pariuri, răspunsul este unul cât se poate de subiectiv. Cel mai important factor de decizie este de fapt și cel mai simplu: care este jocul pe care îl stăpânești cel mai bine?

Pentru cineva care nu este un jucător profesionist, shooter-urile în arenă, cum ar fi CS:GO, vor fi cea mai accesibilă variantă de pariere, în timp ce MOBA-urile vor necesita mult mai multe cunoștințe tehnice. De fapt, trebuie să cunoști mecanica jocului pentru a te bucura de spectacolul real al jocurilor de MOBA.

Al doilea factor de decizie are la bază flexibilitatea, atât a jocurilor, cât și a pariorilor. La fel ca sporturile tradiționale, pariurile e-sport nu se limitează la a plasa bilete pe echipele câștigătoare. Poți paria pe multe alte lucruri, cum ar fi care parte trage prima sau care are cel mai dinamic joc, indiferent de rezultat.

În ceea ce privește moneda de pariere, ar trebui să ne amintim că pariurile pe caractere sunt considerate oficial ilegale de majoritatea e-sporturilor, inclusiv de CSGO, motiv pentru care este extrem de important să plasezi bilete doar pentru jocurile electronice pe care chiar le înțelegi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate