Păzea! În timp ce parlamentarii români se înjură de mamă, UK cere implicarea NATO împotriva Rusiei

0

În România, partener NATO, este circ. Una dintre știrile zilei din țara noastră a fost cum se înjură de mamă, ca pe maidan, niște parlamentari români, după votul de desființare a SIIJ, miercuri, 24 martie.

Deputatul AUR, Dan Tănasă, a adresat injurii unor deputați de la USR-PLUS, de față cu presa, în timp ce Dan Barna și ministrul Justiției, Stelian Ion, au încercat să susțină o conferință de presă pe hol, pentru a motiva votul dat pentru desființarea SIIJ. Scandalul a bruiat întreaga conferință de presă și circul, evident, merge cu pâine. Sau cu un pic de coronavirus ori vaccin… că tot e la modă. Înjurăturile nu le mai reproducem, le puteți asculta mai jos. Este implicată și o mamă, dar nu mama Rusia. Partea importantă, însă, abia urmează.

În timp ce Parlamentul României e gazda unui circ penibil, ne paște o problemă mai mare decât COVID-19. În caz că nu vă mai amintiți, suntem parteneri NATO și cumva… în zona tampon dintre Occident și Rusia. Un fleac.

Se vorbește din ce în ce mai mult în rândul partenerilor NATO despre implicarea Rusiei într-o campanie masivă de dezinformare și, de asemenea, se aud voci care ridică problema unui război hibrid. Că va deveni acesta unul cu arme letale, nu știm încă. Însă vaccinul e și el… o armă. Depinde în mâna cui este. Pandemia, de asemenea, un bun prilej pentru niște conflicte între niște țări cu guverne slăbite și cetățeni amețiți de criză.

Pentru cei care trăiesc în afara bulei conspirațiilor și incompetenței politicienilor din România, e interesantă următoarea știre. Tot de miercuri, 24 martie, pe site-ul oficial al Guvernului Marii Britanii. Click aici daca nu credeți.

Comunicatul oficial al guvernului britanic se intitulează: Press Release: Foreign Secretary: Russia must face cost for malign activity. În traducere, ministrul de externe spune că Rusia trebuie să plătească un preț pentru activitatea sa malignă.

Practic, ministrul de externe Dominic Raab spune că va aduna aliații NATO pentru a face față amenințării din partea Rusiei și pentru a se asigura că se confruntă cu consecințe reale asupra activității ostile. Acest mesaj va fi făcut public la o reuniune ministerială NATO despre Rusia, care va avea loc zilele acestea în cadrul unui summit de două zile de la Bruxelles – prima întâlnire personală a miniștrilor de externe ai NATO din ultimul an.

Ministrul de externe britanic va expune natura schimbătoare a agresiunii ruse, „care folosește o tehnologie nouă și perturbatoare ce amenință democrațiile și societățile deschise din întreaga lume. Aceasta include dezvoltarea de către Rusia a unor noi sisteme de rachete de ultimă generație construite pentru a se sustrage apărărilor convenționale și a atacurilor cibernetice susținute de stat care vizează date sensibile, încearcă să intervină în alegeri sau să răspândească dezinformarea cu privire la coronavirus.”, se arată în comunicat.

Înaintea ședinței NATO, secretarul de externe Dominic Raab a spus:

Aceasta este o oportunitate importantă pentru aliații NATO de a se aduna și de a discuta despre valoarea alianței noastre într-o lume în care democrațiile sunt amenințate de puterile autoritare și de actorii nestatali care folosesc amenințări cibernetice și noi tehnologii rău intenționate pentru a sabota ordinea bazată pe reguli.

Marea Britanie susține pe deplin NATO ca un puternic factor de descurajare militar față de amenințările din Rusia, dar și ca un bastion politic puternic, unit, împotriva activităților de destabilizare ale Moscovei.

Comunicatul de presă mai vorbește despre activități nesăbuite și periculoase ale serviciilor de informații rusești, activitate cibernetică rău intenționată a Rusiei, activități ostile împotriva aliaților NATO, utilizarea dezinformării pentru a induce în eroare publicul cu privire la pandemia de coronavirus.

Dacă vi se pare că pandemia de coronavirus e nasoală, stați să vedeți ce se întâmplă când Putin o să apese pe butoane. Hârtia igienică și conservele își vor dovedi utilitatea. Asta dacă nu ne dezintegrăm.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate