Patru variante pentru începutul anului școlar

0

Ministerul Sănătății propune pentru începerea școlii patru variante de revenire la ore, cu posibilitatea ca școlile să adopte scenarii diferite pe cicluri de învățământ.

foto arhivă

Sunt luate în calcul două sub-scenarii hibride, un scenariu de revenire integrală la școală și altul de ore exclusiv online pentru deschiderea școlii din 14 septembrie 2020, transmite edupedu.ro

Noutatea este că se discută ca alegerea acestora să se facă la nivel local și nu prin decizie impusă de la centru

Conform edupedu.ro, Inspectoratele Școlare Județene, DSP-urile și conducerile școlilor sunt cele care ar urma să decidă care este scenariul care „se aplică în orice moment” în fiecare școală în parte, iar pentru hotărârea finală este nevoie și de aprobarea Comitetului județean pentru situații de urgență.

Scenariul nr. 1:

– elevii revin toți la școală, dar se păstrează distanța fizică de cel puțin un metru (față de 2 metri, cum a fost la examene)

Scenariul nr. 2:

Varianta 1: revenirea la școală a tuturor copiilor de grădiniță și din clasele pregătitoare – clasa a IV-a; cei de la gimnaziu și liceu revin prin rotație; jumătate dintre elevi dintr-o clasă fizic la școală, cealaltă acasă și apoi rotație la 1-2 săptămâni; se păstrează condiția de distanțare fizică la cel puțin 1 metru

Varianta 2: toți preșcolarii și elevii revin în clase doar prin rotație, câte jumătate de clasă, la 1-2 săptămâni.

Scenariul nr. 3:

– școală 100% online, pentru toți elevii și preșcolarii

Ca noutate, reprezentanții Ministerului Sănătății au prevăzut, potrivit sursei citate, că fiecare școală și grădiniță trebuie să facă o analiză locală a riscurilor și pe baza acesteia se ia decizia de a redeschide total sau parțial cursurile.

De asemenea, școlile ar putea decide să adopte scenarii diferite la fiecare ciclu de învățământ.

Hotărârea finală o iau Inspectoratele Școlare Județene (ISJ), Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) și conducerea fiecărei școli în parte.

Școlile și primăriile ar urma să identifice „spații suplimentare” pentru desfășurarea orelor, iar autoritățile locale trebuie să asigure materiale de igienă în școli și măști.

sursa: edupedu.ro

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate