„Masca trebuie purtată și în aer liber”, atrage atenția medicul Alexandru Rafila

1
Sursa foto: CursDeGuvernare

Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătații atrage atenția asupra necesității purtării măștilot de protecție ȘI în aer liber, dacă vorbin de locuri aglomerate și implicit atunci când distanțarea socială nu este posibilă:

”Măsurile trebuie explicate foarte bine, iar autoritățile locale, acolo unde se iau astfel de măsuri, trebuie să fie nepărtinitoare. Încrederea în autorități e vitală și trebuie căștigată. Dacă îi spun omului că el trebuie să poarte mască și în aer liber când merge la piață se va revolta, o va privi ca pe o nouă constrângere. Dacă îi explici însă că la Iași sau în localitățile unde oamenii poartă mască și în spații libere aglomerate, iar cazurile de infectare sunt reduse, atunci va întelege mai bine”, a declarat Rafila la Digi 24, citat de Antena 3.

El adaugă faptul că oamenilor trebuie să li se explice în continuare necesitatea respectării măsurilor de siguranță, chiar dacă educarea lor nu va avea efect de pe o zi pe alta.

„Dacă nu facem nimic, suntem ca în Miorița. E o baladă foarte frumoasă, singurul lucru care nu-mi place e că ciobanul scria doar scrisori de adio și nu făcea nimic ca să se apere. Noi trebuie să învățăm să ne apărăm, cred că e extrem de important acest lucru, și să ne apărăm din timp, nu când lupta devine inegală”, a spus medicul.

Surse: Antena 3, Digi 24

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Mariam StefanDacă spune

    Totuși nu ar fi mai bine că aceste reguli sa fie date de un medic epidemiolog?parca alta e specialitatea lui,că din cauza părerilor diferite lumea ii doare in cot de covid19,.sunt păreri diferite de diferiți Dr,dar nu sunt epidemiolog care știu cum se transmite boala, măsuri de protecție

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate