Patru titluri naționale, în trei zile, obținute de atleta Diana Țigănașu

0

Diana Ioana Țigănașu tinde să devină una dintre sportivele marcante ale anului 2017,  în județul Neamț, ioana_diana_tiganasu având în vedere rezultatele consemnate până acum.

Ultima ispravă a sportivei legitimate la CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț este câștigarea a patru medalii de aur în proba de aruncare a discului la Campionatul Național de Iarnă la aruncări lungi. informează Clubul Sportiv Ceahlăul 

La competiția care a avut loc la București pe Stadionul ”Iolanda Balaș Soter,  în perioada 28 februarie – 2 martie 2017, pietreanca încă junioară II s-a impus la patru categorii de vârstă: seniori, tineret, juniori 1 și juniori 2.
Diana Ioana Țigănașu a înregistrat în a treia încercare rezultatul de 48.52 metri, noul său record personal, cu care s-a impus la seniori și tineret. Podiumul a fost completat de Elena Asmarandei (CSU Suceava), cu 45.39 metri, și de Sanda Sorescu (CSM Craiova), cu 45.19 metri.

Ziua Mărțișorului a fost la fel de frumoasă pentru atleta antrenată de Dan Cojocaru. A concurat la categoria ”juniori 1” alături de alte opt sporrtive din țară. Cu 48.17 metri, Țigănașu a câștigat o nouă medalie de aur fiind urmată pe podium de Andreea Lungu (CSS C.Istrati Câmpina), cu 43.24 metri, și de Iustina Madina (CSS Șoimii Sibiu), cu 41.78 metri. Rezultatul cifric al nemțencei s-a consemnat din a cincea încercare, deși cu oricare alt rezultat de până atunci tot ar fi câștigat aurul probei.
”48.01 metri” a fost ”cifra” victorioasă în concursul junioarelor 2 pentru Diana Țigănașu. Pe 2 martie, ac
easta nu a dat nici o șansă adversarelor sale, a șaptea la număr la această categorie de vârstă.

Lenuța Burueană a fost pentru prima dată în carieră la o ediție a Campionatului European de Atletism pentru selenuta-burueana-1niori, la Belgrad. Capitala Serbiei a găzduit concursul continental în sală, iar pietreanca de la CS Ceahlăul a avut 20 de adversare în prima fază a întrecerii în proba de aruncare a greutății. Cu 15.45 metri, Burueană s-a clasat pe locul 21.

În perioada 9- 12 martie, Diana Țigănașu și colega ei Lenuța Buruiană vor participa la o competiție de extrem de importantă, Cupa Europei din Spania.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate