Patru ani de probleme veterinare la Girov

0

Acum 4 ani de zile s-a descoperit la o fermă din Girov un focar de scrapie, o boală care afectează sistemul nervos al oilor. În asemenea cazuri, tot efectivul de animale este pus în carantină și sacrificat. Din informațiile noastre se pare că nici la această oră la DSP nu există actele care să ateste închiderea acestui focar de scrapie și sacrificarea oilor din efectivul fermei.

Ce este interesant este  faptul că în alte cazuri, unde DSV-ul a găsit nereguli, au fost închise ferme, abatoare, magazine, sacrificate imediat animalele etc. În acest caz, indulgența DSV se întinde pe parcursul a mai multor ani de zile. Oare nu ar putea Direcția de Sănătate Veterinară să fie la fel de indulgentă și cu ceilalți crescători de animale din Neamț?

Tot din informații pe surse aflăm că mare parte din efectivul de oi de la această fermă a fost sacrificat și dat spre consum, adică a ajuns pe piață și în magazine alimentare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate