Pasarela in Parcul Vanatori Neamt

0

O pasarelă în lungime de 200 de metri, care va trece printre ori peste coronamentul arborilor la înălţimi cuprinse între 15 şi 20 de metri, destinată observării de către specialişti, dar şi de turişti, a mediului în care vieţuiesc păsări, animale şi vegetaţie specifică pădurii, a început să fie construită din această săptămână în Parcul Natural Vânători Neamţ.

În acest scop au fost construit un Centru de infomare ecologică la Vânători ce permite turiştilor sosiţi pentru a efectua plimbări prin acest areal să vizualizeze cu ajutorul unei touch-screen, prin imagini şi a unei mari hărţi ataşate pe care sunt montate led-uri de diferite culori, locurile şi traseele habitatului natural al celor 110 specii de păsări inventariate în zonă, dintre care 15 protejate la nivel european.


Alte trei centre de informare ecologică, în care activează în calitate de ghizi sub formă de voluntariat, studenţi la silvicultură şi biologie ori cadre didactice şi elevi ai unor unităţi de învăţământ din zonă au mai fost ridicate pe aria sitului protejat la Nemţişor, Lunca şi Mănăstirea Neamţ. (Agerpres)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate