Parc industrial la Piatra-Neamț: Facilități pentru investitori

2
FOTO: Andrei Carabelea/Facebook

Legea 186/2013 prevede o serie de facilități care pot fi acordate în cazul constituirii și funcționării parcurilor industriale. În acest sens, Consiliul Local Piatra-Neamț se întrunește pe 30 mai pentru a aproba propunerea de obținere a titlului de Parc Industrial de către SC ADF PROD SRL.

Astfel, noul parc industrial de la Piatra-Neamț va beneficia de scutire de la plata impozitului pe terenuri și clădiri aferente, scutiri de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale pentru eliberarea oricăror certificate de urbanism, autorizații de construrire și/sau autorizații de desființare de construcții și alte facilități ce pot fi acordate ulterior, prin hotărâre de consiliu local. Facilitățile pot fi acordate după obținerea acestei titulaturi de parc industrial.

ADF PROD deține o proprietate de 85.596 mp de teren situat în intravilanul municipiului Piatra-Neamț, pe strada Dumbravei și a solicitat această măsură de sprijin prin acordarea titulaturii de Parc Industrial. În prezent se lucrează pe șantier în această zonă pentru o hală de producție, depozitare și birouri, iar investiția este 100% privată.

Proiectul de hotărâre este inițiat de primarul Andrei Carabelea care a precizat: „Piatra-Neamț se dezvoltă! E o mare bucurie să vă pot anunța că Piatra-Neamț va avea un parc industrial. E o investiție 100% privată și, cel mai important, 100% locală, a unui antreprenor de succes din orașul nostru. Șantierul este într-o dinamică extraordinară. Pe o suprafață de 85.000 mp pe strada Dumbravei, în câteva luni își vor începe activitatea angajații administratorului Parcului Industrial, dar și ai altor companii. Este o oportunitate extraordinară de dezvoltare pentru Piatra-Neamț și sunt sigur că va deschide și alte perspective. Am spus în numeroase rânduri că dezvoltarea sustenabilă se face pornind de la investitorii locali. De aceea susțin acest proiect și în următoarea ședință de Consiliu Local voi supune aprobării acordul de principiu pentru înființarea parcului industrial. Este un subiect foarte invocat în multe campanii electorale. Iată că prinde contur și evoluează firesc, fără promisiuni sau compromisuri. Și fără prea mult zgomot. Mediul privat și mai ales antreprenorii cu viziune și proiecte pe termen lung au toată susținerea mea și a primăriei, în mandatul meu.Iată că se se poate și la Piatra!”.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Diogene spune

    Și eu cer de doi ani sa intru in posesia terenului de sub garaj pe baza legii 87 și nu reușesc Mai mult,în loc de 18 mp cat are garajul,plătesc concesiune impusă pe 33 mp .Rușine!

    1. timotei spune

      Nu este nicio rusine. Un automobil ca sa intre intr-o parcare necesita, pe langa locul de parcare, suprafata necesara manevrei, plus spatiul de circulatie care se pierde pentru ca masina dvs sa intre in garaj. Intradevar, acum garajele nu sunt folosite pentru garare masini, ci pentru muraturi. In al doilea rand, garajele intre blocuri fac parte dintr-un peisaj pe care si-l doreste niciun oras. Daca nu ma credeti, cautati pe google „garaje intre blocuri”. Deci garajul dvs si toate garajele sunt constructii parazitare care urmeaza a fi demolate mai devreme sau mai tarziu in orice oras din Romania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate