Organizatorul protestului forestierilor a fost amendat de jandarmii nemțeni

4

Marți, 9 februarie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ a asigurat măsurile de ordine la manifestaţia publică organizată de Asociaţia Forestierilor din Neamţ, activitate revendicativă şi de protest care s-a desfăşurat cu precădere în faţa sediului Direcţiei Silvice Neamţ.protest ferestieriJandarmii au fost prezenţi în primul rând pentru a asigura dreptul cetăţenilor de a organiza mitinguri, demonstraţii şi alte manifestaţii, în mod liber şi paşnic şi de asemenea pentru a proteja dreptul cetăţenilor la libera exprimare dar şi dreptul la libertatea de întrunire.
Activitatea din spaţiul public, potrivit aprobărilor, urma să se desfăşoare în intervalul orar 11.00-14.00 însă aceasta a continuat până la ora 15.10, încălcându-se astfel prevederile legii 60 din 1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
În acest sens, jandarmii au sancţionat contravenţional  pe organizatorul adunării publice cu amendă de 1000 lei pentru nerespectarea orelor de desfăşurare a activităţii. De aemenea, organizatorul a mai fost amendat  cu încă 1000 lei pentru că organizatorul nu a luat măsurile de întrerupere a adunării publice, dat fiind faptul că pe timpul desfăşurării adunării publice un grup de aproximativ 20-30 de manifestanţi au forţat cordonul de ordine dispus la intrarea în sediul Direcţiei Silvice Neamţ şi au încercat pătrunderea în această instituţie.
Pe tot parcursul manifestației publice, jandarmii nu au folosit forța ori mijloacele tehnice din dotare.
În momentul în care organizatorului i s-a adus la cunoştinţă faptele constatate de jandarmi şi sancţiunile contravenţionale aplicate, acesta a cooperat, semnând procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

sursa: IJJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Vrajel spune

  Ne intoarcem pe vremea comunismului cand protestul era pedepsit de horganele statului securist.Filmati,amprentati,amendati…

 2. Mircea Enache spune

  Nu ma incanta amendarea, dar unde-i Lege, nu-i tocmeala! M-ati catalogat ” protestatar de profesie” dar absolut niciodata nu mi-am exercitat civismul in afara cadrului legal!

 3. mickey999 spune

  Ce tot se insista in folosirea termenului „Organizatorul” ?

  „Organizator” a fost in intervalul orar 11.00-14.00

  Dupa ora 14:00 , termenul corect ar fi …”Dezorganizatorul”

  🙂

 4. Dimitrie Morariu spune

  Ok, manifestatia a continuat dar ei, jandarmii , unde erau? Nu puteau sa puna punct actiunii la ora 14? Puteau.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate