Organizația PSD Piatra-Neamț a depus o plângere penală în urma unei ședințe de Consiliu Local

0

În cadrul unei conferințe de presă din 13 ianuarie, organizația PSD Piatra-Neamț a anunțat prin vocea președintelui Florentina Moise că a depus o plângere penală împotriva primarului Andrei Carabelea.

Elementele plângerii penale rezidă în faptele care au avut loc în cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 21 decembrie 2020. Președintele PSD Piatra-Neamț, Florentina Moise, a explicat faptul că pe ordinea de zi a ședinței era proiectul de încetare de drept a mandatului lui Liviu Harbuz, prin demisia depusă la registratura primăriei, cu număr de înregistrare.

În cadrul ședinței, organizația PSD Piatra-Neamț afirmă că primarul Andrei Carabelea a retras abuziv de pe ordinea de zi acest proiect după ce demisionarul Liviu Harbuz a participat la ședință, lucru care a permis, se pare, alegerea viceprimarului în persoana lui Alin Lehăduș de la PRO România.

Consilierii locali social democrați susțin că Liviu Harbuz, după înregistrarea demisiei, nu ar fi avut drept de vot în cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 21 decembrie. De asemenea, tot în mod abuziv, susțin social-democrații, nu a fost acceptată demisia consilierului local Eduard Minuț anunțată în cadrul ședinței de Consiliu Local.

”Faptele petrecute în cele două ședințe din 21 decembrie încalcă dispozițiile legale și îmbracă forma unor fapte penale, prevăzute de dispozițiile art. 297 și 298 Cod Penal. În data de 15.12.2020, s-a emis dispoziția primar prin care se convoacă în ședință ordinară CL al municipiului Piatra-Neamț. Prin proiectul 51 urma să se constate încetarea de drept, prin demisie, a mandatului consilierului local Harbuz Liviu și să se declare vacant acest loc.

Din punctul nostru de vedere, data încetării de drept a mandatului este data apariției evenimentului, data depunerii demisiei, în cazul nostru, 21.12.2020. După începerea ședinței și derularea parțială a ședinței de Consiliu Local, respectiv până la punctul 6 al ordinei de zi, s-a prezentat în ședință domnul Liviu Harbuz și a inițiat președintelui de ședință așa-zise clarificări privind demisia dumnealui.

În urma acestor clarificări făcute de Liviu Harbuz, primarul a retras de pe ordinea de zi proiectul 51 și a permis domnului Harbuz să rămână în sală și să participe la procesul de votare a următoarelor 44 de proiecte.

Considerăm că măsura primarului de retragere a proiectului nr. 51 a fost total abuzivă și ilegală din mai multe considerente pe care le-am sesizat atât prefectului județului Neamț, cât și prin plângerea penală pe care am făcut-o. (…)

Deoarece proiectul a fost retras de pe ordinea de zi în mod abuziv și ilegal, domnul Minuț Eduard, colegul nostru, consilier local, și-a prezentat demisia în ședința online.”, a precizat Florentina Moise, președintele PSD Piatra-Neamț.

În cadrul conferinței s-a mai arătat că secretarul primăriei a considerat că demisia consilierului PSD nu este valabilă și trebuia depusă la registratură.

Însă Eduard Minuț se afla în acel moment în izolare la domiciliu, suspect de COVID-19. Mai mult decât atât, în momentul trimiterii demisiei la Registratură, în timpul programului, aceasta nu a fost înregistrată pe motiv că funcționara respectivă nu are registrul la ea. Eduard Minuț a precizat că a revenit asupra deciziei și nu va mai demisiona.

”În mod voit și manipulator, primarul și secretarul general au încălcat orice normă de bună credință și corectitudine în exercitarea atribuțiilor lor, cu încălcarea prevederilor legale.”, a declarat consilierul local PSD Florentina Moise.

În cadrul conferinței de presă, consilierii locali social democrați au semnat o plângere prealabilă către Consiliul Local și Primăria Piatra-Neamț, respectiv primarul Andrei Carabelea. Plângerea are rolul de a solicita revocarea hotărârilor adoptate în ziua de 21 decembrie 2020, considerate a fi ilegale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate