Optsprezece cazuri noi de rujeolă, confirmate în Neamț (perioada 3-7 februarie)

0

Optsprezece cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Neamț, în perioada 3-7 februarie 2020.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în perioad 3-7 februarie 2020 a fost de 69. Cele mai multe au fost înregistrate în județul Suceava (33), urmat  Neamț de (18), Sălaj (13), Arad (4), Satu-Mare (2), iar în Botoșani, Maramureș și Vaslui fiind înregistrate câte un caz.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 7 februarie este 19.328, din care 64 sunt decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate