Oportunitate de investiții în Neamț: Parcul Cetate din Tg. Neamț, scos la licitație

1

Marți, 31 ianuarie, Consiliul Local al orașului Târgu Neamț a hotărât să scoată Parcul Cetate la licitație publică deschisă.

Potențialii investitori ar putea să concesioneze pe o perioadă de 25 de ani terenul în suprafață totală de 10350 mp, scopul acestei hotărâri fiind amenajarea unei zone de agrement. Ofertantul declarat câştigător are obligaţia de a realiza în Parcul Cetate o unitate de alimentație publică și construirea unui bazin de înot, o construcţie unitară cu o expresie plastică arhitecturală care să se încadreze armonios în zona adiacentă (Cetatea Neamt). Amintim că investitorii pot construi doar pe 10 % din suprafața totală a spațiului verde, respectiv 874,3 mp .

Durata maximă pentru realizarea investiţiilor precizate este de 12 luni de la emiterea autorizaţiei de construire.

15622254_902006419936712_53158066445842876_nÎn expunerea de motive la acest proiect de hotărâre inițiat de primarul Daniel Harpa, se arată că, prin concesionarea terenului în suprafață de 10350 mp, aflat în domeniul public al orașului Târgu Neamt, situat în strada 1 Decembrie 1918, nr.48, prin licitație publică, în vederea amenajării unei zone de agrement și construire bazin de înot se realizează atragerea la bugetul local de noi venituri, se creează noi locuri de muncă, atât pe perioada executării lucrărilor de amenajare a zonei de agrement, cât și locuri de muncă permanente, după finalizarea obiectivului; se atrage capital privat, în acțiuni ce vizează satisfacerea unor nevoi ale comunităților locale, precum și ridicarea gradului de civilizație, sănătate și confort al acestora.

Parcul Cetate se află momentan în stare de degradare, fie că vorbim de spațiile verzi, de construcțiile existente sau mobilierul stradal. Este folosit doar în timpul evenimentelor anuale precum Zilele Orașului, Iarmarocul de Toamnă sau Zilele Cetății Neamț. Bineînțeles, schimbarea la față a parcului Cetate ar completa perfect imaginea orașului și în ochii turiștilor, mărind potențialul zonei și aducând-o la nivelul cerințelor pe care le reclamă un oraș cu tradiție în buna gospodărire.

Pentru desfășurarea procedurii licitației este obligatorie participarea a cel puțin 3 ofertanți. Preţul de pornire al licitaţiei este de 3,00 lei/mp/an, conform HCL 241/29.11.2016, adică 31050 lei /an plătibilă de la finalizarea investiției.

Până acum, tentativele Primăriei de a revigora parcul de sub Cetate au eșuat rând pe rând, fie din  lipsa fondurilor, fie din cauza diferențelor de opinie apărute printre consilierii locali în mandatul anterior.11

Trebuie să amintim și că, în anul 2009, întreg parcul a fost concesionat, pentru 49 de ani, unei societăți administrate în acel moment de Mihai Stoica, actual consilier județean din partea PNL, însă terenul a fost împrejmuit și lăsat în ruină ani întregi, până la rezilierea contractului.

Pentru constuirea infrastructurii de agrement în zona de la baza Cetății Neamț, Primăria are un proiect depus spre finanțare europeană, care s-ar mula perfect pe investițiile private din parcul Cetate.

Poate 2017 și noua formulă din fruntea orașului va fi cu mai mult noroc. Primul pas a fost făcut. Rămâne de văzut cine va dori să investească.

Andreea Trăsnea

sursa: ziartarguneamt.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. investitor srl spune

    daca nu faceti lobby in parlament si la guvern pt prioritizarea autostrazii pe care ar treb sa vina investitorii nu va fi absolut nimic in continuare

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate