Opinia cetățenilor cu privire la purtarea măștilor în spațiile deschise – Ce spun nemțenii

2

Ieri, 7 martie, publicația ziarpiatraneamt.ro a dat naștere unei dezbateri pe pagina de Facebook pornind de la următoarea întrebare:

Trecând peste unele comentarii provenite din partea unor persoane cu avarii serioase la mecanismul neuronal (sarea și piperul din existența oricărei publicații, nimic alarmant), din 167 de respondenți cărora le mulțumim pe această cale, 160 au considerat că masca NU ar trebui să rămână obligatorie în spațiile deschise.

Pe de o parte, este de înțeles…a trecut deja prea mult timp de când ne conformăm restricțiilor iar oamenii au ajuns la capătul răbdării. Situația pandemiei a fost gestionată prost de la bun-început, măsurile s-au relaxat atunci când nu era cazul iar când situația începea să revină cât de cât la normal, s-a procedat invers.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că nimeni nu este expert în gestionarea unei crize epidemiologice iar dacă ne mai raportăm și la explicațiile devenite deja laitmotiv potrivit cărora „autoritățile au fost luate pe nepregătite” (sună cunoscut, nu?), era inevitabil să se ajungă în acest punct. Nici oamenii (un anumit procent, nu generalizăm) nu au respectat măsurile de protecție, au evadat ca apucații din carantină/izolare, au încercat mereu să fenteze tot ce s-a putut fenta iar pe termen lung, acestea sunt consecințele.

Câți dintre voi ați observat că din 10 oameni care merg pe stradă, 8 poartă masca în bătaie de joc, pe post de hamac pentru barbă? Fiți convinși că în același mod au purtat-o și în spațiile închise, adică cu nările-n vânt. Merităm acum să fim îngrădiți, pentru că am fost Gică Contra și doctori în virusologie, mai ales din spatele tastaturilor? Tot ce este posibil.

Răbdare și tutun, „mai e mult până departe”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Andrei Varga spune

    Pai nu ai văzut că un batalion întreg de jandarmi nu purta ?
    Inclusiv șeful lor care ieșea la pensie !
    Pe unde pe la Brașov .

  2. Min spune

    Eu o port si afara si in spatii inchise. Imi pare rau sa spun asta dar sustin purtarea mastii oriunde sunt oameni si asta pentru ca de prea multe ori mi s-a tusit in crestet la cozi (cu masca acum,fara masca inainte de pandemie),iar zilele trecute a trecut o fatuca pe langa mine,cu masca pe barbie si a stranutat fix in dreptul meu,fara sa isi puna cotul,mana,servetel, la gura. Si astea-s doar cateva exemple. Educatia multora lasa de dorit, oamenii habar nu au sa mearga si sa se poarte civilizat pe strada sau in spatii inchise (mall,market etc). Personal,am ajuns sa ma simt mai in siguranta cu masca pe fata. Nu credeam ca va veni ziua asta dar asta este. Spuneti-i botnita sau cum vreti,dragi cetateni,dar comentariile nu ne protejeaza de “scuipaturile” celor din jur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate