OPC Neamț s-a prefăcut că amendează Apa Serv

2

OPC Neamț, probabil sub presiune politică, pentru că acum a revenit PDL-ul la butoane cu tot cu obiceiuri, a amendat compania de apă pentru problemele în furnizarea apei la Roman și cam atât. Cealaltă măsură de reducere cu 30% din factură se aplică la consumatorii persoane fizice și blocurile din Roman nu sunt persoane fizice, ci asociații.

Am spus în titlu că OPC s-a prefăcut că amendează, deoarece 20.000 lei cât au dat ei amendă e o glumă față de amenzile serioase pe care le iau companiile de apă prin țară: la Buzău 60.000 lei, la Arad 50.000, ce să mai spunem de Brașov cu 5 milioane de lei. Așadar, în contextul în care companiile de apă din România încasează amenzi serioase de la Mediu, DSP, OPC etc., 20.000 lei e un alint, mai ales că amenzile se contestă și de multe ori se anulează.

Să nu creadă cineva că aceasta amendă simbolică rezolvă cumva vreo problemă, ba din contra, dacă va fi plătită, tot din banii noștri se va plăti. Apa va veni în continuare și se va pierde pe aceleași conducte depășite care trebuiau schimbate de 20 de ani.

Infrastructura de apă potabilă din Neamț este depășită și cu pierderi de apă masive. Așa fost și în guvernarea PDL și în cea PSD și acum în cea PNL. Țevile nu întineresc dacă vine dreapta sau stânga la guvernare. Țevile trebuiau schimbate de zeci de ani, iar aceste țevi nu trebuie să le schimbe compania de apă. Aceste țevi nu sunt ale companiei de apă, ci ale UAT-urilor din județ care investesc banii în orice se vede și le poate aduce voturi. Din păcate, țevile de apă sunt sub pământ și nu se vad. Chiar și în situația în care o localitate renunță la Apa Serv și se mută la altă firmă de apă se mută cu tot cu țevile găurite și expirate pe care le are în proprietate, deci pierderile rămân tot la 70%.

OPC-ul și mai ales DSP-ul ar trebui să amendeze proprietarii conductelor expirate pentru că nu le schimbă și ne livrează apă prin jegoșeniile de conducte. Dar cum să facă asta că ar trebui să amendeze UAT-uri și de la PNL și de la PSD, iar cei care ar trebui să amendeze sunt puși politic așa că vom bea în continuare apa care vine prin conductele din fotografiile de mai jos și OPC-ul sau DSP-ul se vor preface în continuare că le pasă de noi.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Piata Centrala spune

  Provocat de mesajul lui nea Sandu de mai sus, am zis ia sa vad eu contractul asociatiei. Surpriza: in contract, in josul paginii 3 scrie negru pe alb ca daca nu se furnizeaza apa continuu (cum Apaserv se obliga cu o pagina mai sus) asociatia beneficiaza de o reducere a valorii facturii de 30%. Asociatia, ca este contract cu asociatia. Scurt și clar. A doua eroare este din articol. Daca tin eu minte bine, Micu se lauda prin presa ca daca vine Apavital schimba ei (NU Primaria Roman) retelele vechi și ciuruite și ca asa au procedat in tot judetul Iasi. In contractul cu Apaserv scrie tot la fel, ca tot firma de apa trebuie sa inlocuiasca retelele. NU primariile. Daca Marele Jupan in loc sa puna papitoii și papitoaicele de acuma din CA Apaserv se ducea la Piata Centrala și zicea ca ii pune in CA pe primii cinci cumparatori care intra sa-și ia verdeata dupa ora 8, avea un CA sigur mai competent profesional ca asta de acuma. Bine, as putea sa și exagerez și sa zic ca ar putea numi in CA vreo 5-6-7 tarabagii pe care ii stiu eu, dar ar fi deja exagerat. Am avea cel bun CA de la o societate publica din ultimii 30 de ani.

 2. Varga Szandor Andrasz spune

  Asociatiile sunt contorizate. Sunt curios pe ce principiu si in baza carui act normativ se justifica cei 30% mai putin la un contor care a facut citirea strict pe apa trecuta prin el .
  Apa trecuta prin contorul de bransament trebuie platita .
  Chiar suntem copii ?
  O fi fost mai putina apa in orasul ala dar asta nu justifica neachitarea corecta a apei livrate .
  Exista un inspectorat judetean de metrologie .
  Contoarele sunt mijloace legale de plata si se supun legii .
  Cum vor justifica aceasta scadere cu 30 la suta oare sunt curios .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate