Olimpiada Internațională de Astronomie 2019: Echipele participante, în febra competiției

0

Calea spre reușită este presărată cu greutăți și numai prin strădanii anevoioase (per aspera) se poate ajunge la izbândă, la lumină (ad astra)

După festivitatea de deschidere de la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț, demnă de un eveniment de anvergură internațională, echipele de elevi participante Olimpiada Internațională de Astronomie (OIA) 2019 au intrat astăzi, 21 octombrie, în febra competiției. Este vorba despre prima probă, cea scrisă, care se desfășoară la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț.

Lotul României este format din șapte elevi: secțiunea juniori – (Teodor Ionuț Grosu de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău, Dragoș-Andrei Sîrghi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Adrian Marian Țiripa de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Brăila)/ secțiunea seniori – (Daria-Teodora Hărăbor de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internațional de Informatică București, Traian-Rareș Tuș de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare și Pascal Flavia Cristina de la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț), team leaderi – prof. Stoian Lucian, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și prof. Oniciuc Grigoruță, Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț.

Pascal Flavia Cristina, Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț): „Am mari emoții, deoarece reprezint țara și orașul care găzduiește Olimpiada Internațională de Astronomie. Îmi doresc să obțin un rezultat cât mai bun și cât mai demn de țara mea, de acest oraș minunat[…] Toate echipele sunt la un nivel foarte ridicat .”

Adrian Marian Țiripa, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Brăila: „Sunt la prima mea participare la Olimpiada Internațională de Astronomie. Deși sunt cel mai puțin inițiat din acest colectiv, sunt bucuros că mă aflu aici. Piatra-Neamț este un oraș minunat, demn de a fi gazda unei asemenea olimpiade.”

Daria-Teodora Hărăbor, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați : „Anul trecut am fost în Sri Lanka, secțiunea juniori, unde am obținut o medalia de aur. Este a treia mea olimpiadă internațională și pot spune că nu mai am emoții. Am mai mult emoții pentru colegii mei, ca totul să iasă bine. Îmi doresc ca și anul acesta să obțin un rezultat cât mai bun.”

Teodor Ionuț Grosu, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău: „Particip pentru prima dată la Olimpiada Internațională de Astronomie. Ceea ce simt este un cumul de sentimente amestecate. E un lucru special să fii la tine acasă, să fim gazde. Sunt bucuros că m-am calificat la această olimpiadă și că fac ceea ce îmi place. Asta e tot ce contează.

Marți, 22 octombrie, va avea loc cea de-a doua probă, cea observațională, care se va desfășura pe Stadionul Municipal, urmând ca joi, 24 octombrie, Colegiul Național „Petru Rareș”, să găzduiască ultima probă, cea de analize de date.

Cermonia de închidere a Olimpaidei Internaționale de Astronomie (OIA) 2019 va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate