(FOTO/VIDEO) Deschiderea Olimpiadei Internaţionale de Astronomie

0

România găzduiește, în perioada 18 – 27 iulie, la Piatra-Neamţ, cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie.

Competiția este organizată de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Asociaţia Profesorilor de Fizică din județul Neamț „Physics@NT” și Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc duminică, 20 octombrie, la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț. Olimpiada Internaţională de Astronomie  cuprinde trei probe care se vor desfășura în zilele de 21, 22 și 24 octombrie.

La această ediție participă 240 de elevi și profesori din 21 de țări: profesori din învățământul universitar, profesori evaluatori, membrii ai Comisiei Centrale de Evaluare, elevi, profesori, directori din județul Neamț.

Președintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei Internaționale de Astronomie este academicianul rus Mikail Gavrilov, cel care a propus România ca țară gazdă.

Lotul României este format din șapte elevi: secțiunea juniori – (Teodor Ionuț Grosu de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău, Dragoș-Andrei Sîrghi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Adrian Marian Țiripa de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Brăila)/ secțiunea seniori – (Daria-Teodora Hărăbor de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internațional de Informatică București, Traian-Rareș Tuș de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare și Pascal Flavia Cristina de la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț), team leaderi – prof. Stoian Lucian, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și prof. Oniciuc Grigoruță, Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț.

  • Deschiderea Olimpiadei Internaţionale de Astronomie poate fi vizionată mai jos, integral:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate