OFICIAL despre puiuții de urs aruncați în zăpadă – Bărbații responsabili, din NEAMȚ, au fost identificați

1

O filmare incredibilă a fost postată seara trecută pe rețelele de socializare. În filmare se observă cum mai mulți bărbați, aflați cel mai probabil într-o exploatare forestieră, au extras 4 pui de urs din locul în care se aflau, îi expun frigului, îi aruncă în zăpadă și îi manipulează brutal cu scopul de a le identifica sexul (ARTICOLUL AICI – CLICK).

„Au fost identificați, vorbim despre patru bărbați cu vârsta cuprinsă între 35 și 51 de ani, toți din județul Neamț. Noi am întocmit un dosar penal potrivit Legii 205/2004 pentru rănirea sau schingiuirea animalelor iar pe de altă parte potrivit OUG 57/2007 în ceea ce privește perturbarea intenționată în cursul perioadei de hibernare și deteriorare și/sau distrugere a lucurilor de reproducere. Efectuăm cercetări, investigații, activități specifice – s-au format echipe care au plecat în teren și în acest sens pentru a vedea dacă ursuleții sunt în zona respectivă, dacă au rămas fără mamă”, a declarat Filip Gheorghe, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Există și în Harghita o zonă în care ursuleții ar putea fi relocați în vederea ocrotirii și a hrănirii, conform precizărilor aceluiași purtător de cuvânt.

Redăm în cele ce urmează și comunicatul de presă al IPJ Harghita:

Dosar penal întocmit de poliţiştii harghiteni, în cazul a 4 muncitori forestieri, bănuiţi că au scos 4 ursuleţi dintr-un bârlog, în zona municipiului Gheorgheni

Având în vedere apariţia în mediul on-line şi în mass-media a unor imagini video în care se observă cum 4 pui de urs sunt scoşi din bârlog de mai multe persoane, Compartimentul de Presă din cadrul I.P.J. Harghita este abilitat să facă următoarele precizări.

Pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita s-a format o echipă operativă complexă, care a iniţiat activităţi specifice operative, în vederea clarificării tuturor aspectelor acestui caz.

Astfel, în urma primelor verificări efectuate şi a colaborării operative cu poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, s-a stabilit că aceste imagini ar fi fost realizate în judeţul Harghita, pe o exploatare forestieră de pe raza Ocolului Silvic Privat Gheorgheni.

De asemenea, au fost identificate şi persoanele posibil implicate, fiind vorba despre 4 bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 35 şi 51 de ani, toţi din judeţul Neamţ, muncitori forestieri la o societate comercială de profil din judeţul Neamţ.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pe de o parte sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor, potrivit Legii 205/2004, iar pe de altă parte sub aspectul comiterii infracţiunilor de perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație, precum şi deteriorarea și/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă, prevăzute de O.U.G. 57/2007.

Vom reveni cu detalii.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Ana spune

    Rau foarte rau,dar din pacate, sunt foarte mulți oameni, care nu au suflet, nici pt.animalele domestice, nici pt.cele salbatice,ce ne trebuie? Legi,legi aspre care sa fie si respectate,educație in scoli,unde copii sa învețe,să prețuiască orice animalut,Nustiu ce sa spun,fara cuvinte cand vezi asa ceva,civilizația lasa de dorit la noi😓

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate