Obligatia de a nu părăsi tara pentru un bărbat suspectat de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată si folosirea cu rea credintă a creditului societătii

0

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt au documentat activitatea infractională a lui T. Iulian, de 35 de ani, administrator al unei societăti comerciale din comuna Timisesti, judetul Neamt, care este suspectat că nu a evidentiat, în declaratiile 100 si 300, veniturile obtinute si contributiile datorate bugetului de stat, aferente unor operatiuni comerciale, în cuantum de 2.358.703,07 lei, derulate în perioada februarie 2009 – decembrie 2010, cu 8 parteneri comerciali din judetele Arges, Dâmbovita si Călărasi.
Astfel, în perioada 16-18 iulie 2012, ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt, împreună cu ofițeri din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor Călărași, Argeș și Dâmbovița, au efectuat activități de cercetare penală privind pe cei 8 clienți ai firmei administrate de T. Iulian. Totodată, în urma investigații specifice s-a reusit identificarea lui T. Iulian, în municipiul Târgoviste, judetul Dâmbovita. În data de 18 iulie, a.c., în baza autorizației de percheziție domiciliară emisă de Tribunalul Neamț, a fost efectuată o percheziție la locuinta suspectului, ocazie cu care au fost identificate documente și ștampile, aparținând firmei din comuna Timișești, judetul Neamț.
T. Iulian a fost retinut pe bază de ordonantă de retinere, pe o perioadă de 24 de ore si a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamt, care a dispus măsura obligării de a nu părăsi tara. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată si folosirea cu rea credintă a creditului societății. Prejudiciul creat bugetului general consolidat este în sumă totală de 472.145 lei, reprezentând impozit pe profit si TVA.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate