Obiceiuri sănătoase: cum să mănânci mai multe legume în fiecare zi

0

Mulţi dintre noi ne dorim să ducem o viaţă mai sănătoasă, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente rezoluţii ale finalului de an. Dar pentru că o viaţă sănătoasă sună complicat şi greu de obţinut, o poţi împărţi în bucăţele mai mici, care sperie mai puţin: să faci mişcare mai des, să ai o dietă mai bogată în legume şi fructe sau un program de somn mai stabil. Dacă şi tu îţi doreşti să mănânci mai multe legume, dar parcă niciodată nu îţi iese, acest articol vine să te ajute cu idei gustoase şi practice.

Cum să integrezi legumele în alimentaţia ta zilnică fără efort: idei gustoase şi practice

Atunci când ne gândim la o alimentaţie mai sănătoasă, de cele mai multe ori o percepem ca pe ceva restrictiv şi complicat. Cu toate acestea, însă, poţi integra mai multe porţii de legume în alimentaţia ta zilnică folosind câteva trucuri simple:

Ţine mereu legume la îndemână

Ce e la vedere e mai probabil să fie folosit, iar legumele nu fac nici ele excepţie. Dacă vrei să mănânci mai multe legume, ţine porţii de legume tocate în frigider, în punguţe speciale sau caserole, iar şansele să le foloseşti data viitoare când vrei să iei o gustare sau să găteşti ceva bun vor creşte şi ele.

Prepară mai multe salate

Da, gătitul sănătos poate fi complicat şi anevoios…dacă asta vrei. Dar o masă sănătoasă poate la fel de bine include nişte legume tocate şi amestecate creativ, cu un dressing echilibrat lîngă ele. Adică o salată. Pentru că mâncarea trebuie să fie nu doar sănătoasă şi echilibrată nutritiv, ci şi uşor şi rapid de preparat, salatele au devenit tot mai populare în ultimii ani. Aruncă un ochi peste reţetele de salate populare, caută ingredientele şi apucă-te de preparat.

Manâncă adaptat sezonului

Asta înseamnă să foloseşti la maxim resursele pe care le ai disponibile în acel moment. Dacă vara şi primăvara sunt sezoane în care legumele şi fructele sunt din abundenţă, iarna şi toamna e momentul să fii creativ în bucătărie. Porneşte de la ingrediente precum dovleac, sfeclă roşie, fasole boabe sau morcov, şi creează reţete care să îţi bucure papilele.

Introdu mai multe supe în meniu

Probabil că îţi aduci şi tu aminte din copilărie de insistenţele mamei sau bunicii legate de ciorba de la prânz. Ei bine, ele nu erau tocmai deplasate. De fapt, una din cele mai simple modalităţi de a mânca mai multe legume este să găteşti o ciorbă, o supă sau o supă-cremă, beneficiile acestora fiind evidente mai ales în sezonul rece.

Fă chipsuri din legume

Chipsurile au fost mult timp asociate cu junk food şi alimentaţia nesănătoasă. Însă, deşi este perfect adevărat pentru chipsurile la pungă pe care le găsim în comerţ, poţi să îţi prepari chiar tu chipsuri. Ia nişte legume proaspete de aici, de la Auchan.ro, taie-le subţire, dă-le la cuptor asezonate cu condimentele tale preferate, şi tocmai ţi-ai asigurat o porţie sănătoasă de legume pe care să le ronţăi la serialul tău preferat.

Să mănânci mai multe legume nu e atât de complicat pe cât ar suna. Tot ce ai nevoie este puţină creativitate şi puţină deschidere spre schimbările mici, dar cu efecte mari în timp.

Sursa foto: pexels.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate