O zi de referință în politica românească. Azi s-a înființat Grupul Democrat şi Popular

4

La inițiativa neasumată clar a fostului președinte Traian Băsescu, în Parlamentul României s-au unit deputații PPDD cu cel PMP într-un grup intitulat Grupul Democrat şi Popular. Mișcarea este una de strategie politică și ne mai arată încă odată dacă era nevoie că în spatele lui Băsescu stau oameni foarte bine pregătiți care pun umărul la implementarea unor planuri politico-sociale nu tocmai morale, dar cu mare priză la public.
În spatele acestei asocieri se pare că se construiește o nouă dreptă extremistă, mișcare politică neexistentă până la ora actuală în România. Mișcarea politică este una de mare inspirație având un potențial latent de vot de aproximativ 20 de procente. Pentru noi, românii, politica de sorginte extremă este încă o necunoscută și deși are un caracter distructiv, va acapara imediat simpatia populară. Mai mult de atât, contextul european este unul fantastic de propice pentru o astfel de definire politică. Dacă e să ne uităm doar la Parlamentul European putem vedea aici intrate în urma unor victorii electorale neașteptate următoarele formațiuni politice extremiste:
– Frontul Național (Franta) – extrema dreaptă
– Partidul Național Democratic (Germania)- extremiști Neo-naziștii
– Zorii Aurii (Grecia) – extremiști utranaționaliști
– The Finns (Finlanda) – extremă stânga
– Partidul Poporului (Danemarca) – extremiști utranaționaliști
– Partidul Libertatii (Olanda)- extremiști utranaționaliști
– Jobbik (Ungaria)- extremiști Neo-naziștii
– Partidul Libertății (Austria)- extremiști utranaționaliști
– Liga Nordului (Italia) – extremiști utranaționaliști
Dacă adăugăm la contextul european și ultimele victorii răsunătoare ale extremiștilor, cum ar fi de exemplu Grecia, deja se profilează strategia pe care o urmărește Băsescu și se pare că din punct de vedere pur tehnic nu e o soluție deloc rea. Ba din contra, ne permitem să anticipăm că dacă se va merge pe o construcție extremistă, la alegerile locale vor aduna cel puțin 15% din voturi, ceea ce-i va propulsa serios spre îndeplinirea visului ținut ascuns … Băsescu prim-ministru.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Lolita spune

  Nationalismul din romani se va numi Putin. Cind vine el acusica se trezesc toti !

 2. cititor 40 spune

  Daca esti impotriva celor care te lasa fara sanatate ,justitie,invatamant,cultura,fara industrie si implicit locuri de munca, practic ta reguleaza in orice pozitie ,esti considerat extremist,MA CONSIDER EXTREMIST.Ce naiba, Dumnezeu v-a luat mintile,sunteti in pielea goala -ca in povestea cu imparatul- iar d-voastra spuneti ca sunteti in costum Armani? Chiar nu vedeti dezastrul din tara?Victor Orban este in JOBBIK? Cinste lui ca ales de popor, este cel care serveste poporul maghiar.Oare trebuie sa fim vanzatori de tara in toate?Suntem ca in gluma :Doamne nu ai dat romanilor prea multe bogatii,munti,campii manoase,ape, paduri,aur ,petrol?Am dat, dar sa vezi ce conducatori le dau.Lasati-o mai usurel cu extremismulpt. ca a fi NATIONALIST,nu este acelasi lucru cu extremismul.Considerati ca M.EMINESCU A FOST EXTREMIST, DACA TOATE ARTICOLELE, PUBLICATE IN TIMPUL, SUNT STRABATUTE DE UN CURENT PUTERNIC NATIONAL.

 3. AntiPoliticianiști spune

  Băsescu e un individ terminat. Cine se va asocia cu el nu va avea nicio șansă pe scena politică. Lumea nu a uitat că Băsescu a tăiat salariile cu 25%, a crescut TVA cu 5 %, a distrus prin introducerea impozitului forfetar 300.000 de Societăți Comerciale din care au rezultat 1.000.000 de șomeri, a lăsat arierate de 2 miliarde euro. Din punctul meu de vedere PDL cu Băsescu in frunte a fost cel mai extremist partid. Băsescu e un cancer pentru politica românească.

 4. mickey999 spune

  Vai de mine! Tocmai acum cind l-au bagat la puscarie pe micutul diletant care infiera ciocoii??
  Ala mic si negricios sigur se viseaza acum din celula ( necapitonata, sper! ) Presedintele Vaticanului si Luxenburgului stringing mina calduros Presedintelui Texasului nou ales in persoana lui Traian si presedintelui Europei in persoana lui Vadim.
  Si da-i si lupta ….. 🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate