După jumătate de an de luptă informatică, am reușit să scoatem definitiv de pe internet unul dintre site-urile care ne lezau interesele

1

De mai bine de un an de zile, niște infractori care nu pot fi condamnați deoarece în România nu avem încă legi ale securității cibernetice, ne-au agresat zilnic publicația, ba chiar au creat o clonă a ziarului pe un domeniu achiziționat pe un nume fals al unei persoane din Bacău.
Clona ziarului nostru se numea ziardekkt.eu și pentru că foloseau tehnici costisitoare și profesioniste de ascundere a identității a fost nevoie de 6 luni de zile de colaborare informatică cu provideri si hosteri externi pentru a reuși într-un final să obținem excluderea acestui domeniu din rezultatele Google.
Mulțumim pe această cale partenerilor de la Google.ro care ne-au sprijinit în rezolvarea acestei probleme.
Așteptăm cu mult interes actualizarea legislației României în materie de internet ca să putem demara inculparea penală a celor care ne-au agresat informatic deoarece lezarea publicației noastre nu s-a oprit. Deocamdată am adunat probe și am câștigat o bătălie informatică ce părea imposibil de gestionat. Războiul continuă și sperăm ca nu doar noi să adunăm aceste date și log-uri ci și instituțiile statului abilitate iar atunci când legislația le va permite să știe de unde să înceapă curățenia în materie de securitate cibernetică.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. george spune

    Dar „saitul” este incă „onlain” şi îi doare la bascuţă.

    ADMIN> Cred ca vorbim de alt site …noi vorbeam de http://www.ziardekkt.eu/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate