O nouă zi liberă pentru bugetari în 2022

0

În ședința de mâine, 19 ianuarie 2022, Guvernul va adopta o hotărâre privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2022.

Astfel, bugetarii vor beneficia de o zi liberă pe 2 decembrie 2022 și vor avea parte de o minivacanță cu prilejul Zilei Naționale a României care, în acest an, va fi într-o zi de joi.

Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022 potrivit planificărilor stabilite.

Decizia nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. De asemenea, nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie 2022 şi nici participanţilor în aceste procese.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat mai jos:

HG-30

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate