O nouă tragedie la ATI: Șapte morți și peste 100 de persoane evacuate în urma unui incendiu (FOTO/VIDEO)

0
Foto: Digi24

ACTUALIZARE:

„Șapte oameni au murit. Vorbim de șapte oameni care au murit, cinci în spital și doi după ce au fost transferați la celelalte spitale. Inițial, cei care au comunicat au greșit, spunând că șapte sunt în spital la fața locului și doi după ce au fost relocați. Au greșit.

Eu vă spun public, șapte oameni au murit.

Cu siguranță vor lămuri de ce au comunicat greșit. Când au comunicat cei de la față locului, au considerat că sunt 7 morți la fața locului și doi după ce au ajuns la spital. În realitate au fost cinci la spital și doi după ce au fost transferați. Toate aceste date vor fi clarificate la față locului de cei care au comunicat greșit inițial. Raed Arafat e la fața locului și coordonează ancheta. Ei trebuie să lămurească, eu am vrut să va aduc informația corectă”, a spus Lucian Bode.

Știrea inițială:

Un incendiu puternic a izbucnit la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Din cei 10 pacienți aflați în secția ATI Covid, nouă sunt decedați.

Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, au fost activate de către DSP Constanța și unitățile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.

În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție. ISU Constanța va prezenta într-o declarație de presă situația actualizată.

În sprijinul forţelor de intervenţie de la faţa locului vor fi trimise de la ISU Călăraşi – 7 ambulanţe SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomiţa se deplasează o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple”, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate