O nouă rundă de consultări publice la sediul Primăriei Piatra-Neamţ

0


Joi, 17 ianuarie, începând cu ora 12:00, a avut loc cea de-a doua rundă de consultări publice din cele patru programate de către primarul Dragoș Chitic. La întâlnire au participat reprezentanții ONG-urilor, instituțiilor de cultură și cultelor religioase.


Organizațiile non-guvernamentale sunt principalii reprezentanți ai societății civile, iar rolul lor este unul deosebit de important în viața comunității pentru că prin ele sunt transmise dorințele acesteia și tot cu ajutorul lor putem răspunde nevoilor societății. Am stabilit un program foarte clar al finanțărilor pe care municipalitatea pietreană le acordă ONG-urilor și instituțiilor pentru realizarea de proiecte de interes local, în temeiul Legii nr. 350 din 2005, astfel încât fiecare să își poată planifica un calendar anual de activități, dar mi-am dorit să avem această întâlnire pentru a îmbunătăți relația dintre administrația publică și societatea civilă, pentru a eficientiza și coordona acțiunile noastre. Mă bucur că foarte mulți reprezentanți au participat la întânirea de astăzi și că am reușit să identificăm împreună o serie de capitole pe care ar trebui să punem accentul în următoarele sesiuni de finanțare, cum ar fi combaterea și prevenirea cerșetoriei, a abandonului școlar, a consumului de droguri și etnobotanice, acordarea de servicii after-school pentru copiii din cartierul Văleni, respectiv promovarea orașului și creșterea atractivității turistice . Am discutat punctual și despre necesitatea implementării unor proiecte cum ar fi înlocuirea pistei de atletism de pe Stadionul Municipal, realizarea de trasee de drumeție și ciclism montan pe munții care ne înconjoară orașul sau realizarea unor parcări pentru autocare” , a declarat primarul Dragoș Chitic.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate