O noua Constitutie din 2012 – Altă Mărie cu altă pălărie?

0

Aflandu-se in vizita in acest week-end la Covasna, Traian Basescu a declarat ca dupa Pasti, proiectul de reviziuire a Consitutiei va fi trimis Parlamenului pentru validare. Mediafax a relatat ca Traian Basescu spera ca, odata cu alegerile locale din iunie 2012, sa aiba loc referendumul pentru aprobarea noii Constitutii.

Conform hotnews.ro, presedintele a mai declarat ca in acest proiect de revizuire s-a introdus conceptul de regiune, motivatia presedintelui fiind aceea ca reorganizarea administrativ-teritoriala este necesara din punct de vedere pragmatic. Conform hotnews.ro , presedintele Traian Basescu a declarat, in luna martie, la TVR, ca, in mod normal, noua Constitutie ar trebui sa intre in vigoare la epuizarea mandatului actualului Parlament, mentionand ca sustine reducerea mandatului sefului statului la patru ani si introducerea plafonului de 3% pentru deficitul bugetar. Presedintele Basescu sustine, de asemenea, ca Parlamentul sa fie dizolvat daca suspenda presedintele tarii iar acesta nu este demis la referendum, potrivit propunerilor de modificare a Constitutiei.

Sursa foto

Emilian Zaharia

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate