”O măsură a Guvernului benefică pentru orașul nostru”, apreciază Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț și ”multumește celor care l-au sprijinit”

1
  • Guvernul PSD a dat și în acest an, din fondul de rezervă al Guvernului, 3,32 milioane lei primăriei Piatra-Neamț îngenuncheată de datoriile lăsate de fostul PDL.
  • Același guvern PSD a dat și anul trecut primăriei pietrene 6 milioane lei.
  • Același Guvern PSD a dat primăriei pietrene banii necesari achitării datoriei făcute tot de fosta conducere a orașului la EON.
  • Același Guvern PSD a dat și banii pentru reconstrucția Pieței Centrale care a ars și banii de pe asigurare au mers la acoperirea datoriilor făcute de fosta conducere a primăriei.

Primarul Dragoș Chitic a reacționat cu diplomație, apreciind că ajutorul primit de la Guvern este unul benefic pentru municipiul Piatra-Neamț, mulțumind totodată Guvernului României pentru sprijinul acordat, chiar dacă el este un primar PNL și guvernul este PSD. O atitudine de politician serios, care știe valoarea diplomației și interesul orașului. Asta face diferența între un politician de duzină și unul de carieră.

Reporter: Domnule Dragoș Chitic, am înțeles că și în acest an primăria Piatra-Neamț a primit bani din fondul de rezerva al Guvernului. Bani foarte utili și clar alocați pe principii corecte, nu pe criterii politice. Despre ce suma este vorba, ce veți face cu ei și cum comentati faptul că, iată, este al doilea an consecutiv în care primiți bani din rezerva Guvernului ?

Dragoș Chitic: Tinand cont de situatia financiara dificila cu care ne confruntam la Primaria Piatra-Neamt ne-am straduit sa gasim solutii ca pietrenii sa nu simta constrangerile bugetare. Printre alte demersuri am facut si in acest an numeroase solicitari de sprijin adresate Guvernului Romaniei, iar in urma adresei din luna decembrie ne-a fost alocata suma de 3.32 milioane lei. Orice persoana educata, atunci cand primeste un ajutor, multumeste celor care l-au sprijinit. Nu-i mai putin adevarat faptul ca este o datorie a guvernantilor sa sprijine autoritatile locale, iar din aceasta perspectiva alocarea de bani in teritoriu nu ar trebui privita ca un lucru neobisnuit. Desi suma poate parea la prima vedere mare, va reamintesc ca municipalitatea pietreana plateste lunar 3,2 milioane de lei rate la creditele contractate in 2005-2007. Asadar cea mare parte din suma va fi folosita pentru plata unei parti din rata la banci aferenta lunii decembrie, iar o parte la achitarea furnizorilor de servicii. Ma consider o persoana corecta si voi aprecia de fiecare data o masura a guvernului benefica pentru orasul nostru, asa cum, atunci cand va lua decizii care afecteaza municipiul Piatra-Neamt, nu voi ezita sa aduc critici.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Ionel spune

    peste 8 miloane de euro datorii anuale la banci?
    cand se vor termina creditele?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate